Aktuellt

Quinoagröt

Helena har experimenterat ett tag med sin quinoagröt och nu kunde jag liksom inte hålla mig. Som grötoman måste man ju vara öppen för ny gröt, våga vidga sina gröt-vyer.

IMG_4818

Kokade quinoan i vatten och kokosmjölk. Toppade med rivet äpple, kanel och rostade hasselnötter.

Min grötmage älskade det. Familjen i övrigt lite mer tveksamma. Men smaken är ju som baken. Jag kommer definitivt göra den igen!

5 Kommentarer

  • Svara
    Saras Träningsblogg
    24 november, 2013 kl 12:29

    Alltid kul att testa nytt :-)

  • Svara
    Jossan
    24 november, 2013 kl 14:23

    Det är faktiskt snäppet godare med rivet päron till! :)

  • Svara
    Ingmarie
    24 november, 2013 kl 18:43

    Älskar gröt!
    de har det t.o.m här på Cypernhotellet! :-)

  • Svara
    Katarina
    1 december, 2013 kl 17:46

    Koka dubbel sats och släng in den i ugnen nästa morgon. Blanda i små hackade äppelbitar (jag kokar min quinoagröt med russin) och blanda i kanel. Lägg gröten i ungssäker form och så baka den 20 min på 200 grader. Jag brukar tom koka fyrdubbla satser och frysa in för att kunna köra in i ugnen. Man tar fram den frusna gröten kvällen innan bara ;)

    • Svara
      Anna (orka mera)
      1 december, 2013 kl 22:39

      Tack för tips! Kör du också med kokosmjölk? Eller bara vatten?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.