Helena har experimenterat ett tag med sin quinoagröt och nu kunde jag liksom inte hålla mig. Som grötoman måste man ju vara öppen för ny gröt, våga vidga sina gröt-vyer.
Kokade quinoan i vatten och kokosmjölk. Toppade med rivet äpple, kanel och rostade hasselnötter.
Min grötmage älskade det. Familjen i övrigt lite mer tveksamma. Men smaken är ju som baken. Jag kommer definitivt göra den igen!
5 Kommentarer
Saras Träningsblogg
24 november, 2013 kl 12:29Alltid kul att testa nytt :-)
Jossan
24 november, 2013 kl 14:23Det är faktiskt snäppet godare med rivet päron till! :)
Ingmarie
24 november, 2013 kl 18:43Älskar gröt!
de har det t.o.m här på Cypernhotellet! :-)
Katarina
1 december, 2013 kl 17:46Koka dubbel sats och släng in den i ugnen nästa morgon. Blanda i små hackade äppelbitar (jag kokar min quinoagröt med russin) och blanda i kanel. Lägg gröten i ungssäker form och så baka den 20 min på 200 grader. Jag brukar tom koka fyrdubbla satser och frysa in för att kunna köra in i ugnen. Man tar fram den frusna gröten kvällen innan bara ;)
Anna (orka mera)
1 december, 2013 kl 22:39Tack för tips! Kör du också med kokosmjölk? Eller bara vatten?