Aktuellt

Min kropp min maskin!


Vad spelar det för roll hur kroppen ser ut så länge den fungerar till att göra det man vill? Och ja… min man har tjockare hår än jag…

Marathonmia skrev häromdagen ett fantastiskt inlägg om att älska sin kropp. Att sluta bry sig om små skavanker utan faktiskt glädjas åt allt den gör för oss. För vad spelar det för roll att jag har Sveriges fjunigaste hår? Mina ben tar mig dit jag vill. Jag kan springa i berg, uppleva naturen, cykla genom halva Sverige. Min kropp är uthållig och hänger gladeligen med på alla mina galna upptåg. Den blir skadad ibland men kommer alltid tillbaka. Den är min bästa kompis!

Så idag fick jag ett pressmedelande från Göteborgs universitet. En undersökning bland ungdomar har visat följande:

– Ett utmärkande drag var att ungdomarna pratade om sin kropp i termer av vad kroppen kunde göra snarare än hur den såg ut. Ungdomarna kunde till exempel säga att de var glada över sina ben för att de kunde springa fort eller sina armar för att de alltid vann i armbrytning, säger hon.

Det finns med andra ord hopp för mänskligheten. Och när jag läser min egen dotters blogg hittar jag detta:

image

Är det inte underbart så här på en måndag?

0

8 Kommentarer

 • Svara
  Rund är också en form!
  25 november, 2013 kl 12:53

  Underbar läsning! Då finns det verkligen hopp! :-)

  0
 • Svara
  anneliten
  25 november, 2013 kl 15:20

  Å vad glad du ska vara att du lyckats ge din dotter den inställningen! Jag tror att mammor som nojjar för över nojjan på sina barn.

  0
 • Svara
  MarathonMia
  25 november, 2013 kl 15:49

  Det är fantastiskt! Heja dig och Fredrik som visat fint föredöme :)

  0
 • Svara
  Nina
  25 november, 2013 kl 19:16

  Mer skön inställning till våra kroppar ❤️

  0
 • Svara
  Celia
  25 november, 2013 kl 20:38

  Fullkomligt ljuvligt. :-)

  0
 • Svara
  Ingmarie
  25 november, 2013 kl 21:03

  Det är helt jäkla fantastiskt!

  0
 • Svara
  Lotta
  25 november, 2013 kl 21:45

  Grymt! :D

  0
 • Svara
  Saras Träningsblogg
  25 november, 2013 kl 23:13

  JO. Underbart va ordet! Tänk om jag hade kunnat känna så när jag va tonåring. Va lätt det hade varit då ;-) fast jag är glad att jag lärt mig älska min kropp nu :-)

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.