Aktuellt

Vattenlöpning!

Jag tycker inte om att bada. Eller egentligen är det nog känslan av att frysa som jag inte klarar av. Därför har mina barn aldrig fått gå på babysim…

 Photo 2013-06-07 18 43 15 (HDR) (1) Photo 2013-06-07 18 42 56 (HDR)
I löparmundering. Att jag skulle bada fanns inte på världskartan när jag packade…

Det skulle visa sig behövas en rekommendation från naprapaten för att jag skulle våga mig i. Vattenlöpning skulle vara bra för mig sa han. Så jag tog kontakt med självaste Queen of Vattenlöpning, Ingmarie, för en introduktion.

Nervös hela eftermiddagen över vattentemperaturen blev jag glatt överraskad att det faktiskt var riktigt varmt! Och skönt. 

Vet inte vad jag hade väntat mig men det var svårt. Svårt att hitta löpsteget. Kändes mest som jag gjorde knälyft à la friskisgympa. Och det var lätt att tappa fokus och glida omkring i såsar-puls när samtalsämnena blev för intressanta. Så som de ofta blir med Ingmarie!

Därför tvingade hon på mig 5 st 20/10 intervaller innan vi var klara. Och då jäklar blev det fjong på pulsen. Tror man behöver ett par pass för att hitta tekniken. För att inte guppa omkring som en gummianka. Jag får undersöka saken. Om jag tar mod till mig och badar igen…

8 Kommentarer

 • Svara
  anneliten
  7 juni, 2013 kl 22:38

  Härligt! Och du har verkligen hittat the Queen av vattenlöpning.

 • Svara
  Ingmarie
  7 juni, 2013 kl 23:03

  Såklart du vågar igen! Efter 3-4 pass kommer du ha hittat ”grejen” med det hela och sen är du också fast i vattenlöpningsträsket. :-)
  Och skaffa eget flytbälte. :-)

 • Svara
  Suzan
  8 juni, 2013 kl 06:25

  Hälsa! :)

 • Svara
  Susanne
  8 juni, 2013 kl 10:27

  Men babysim är drömmen om du inte vill frysa, minst 34 grader i vattnet. Kanske lite sent nu dock..

 • Svara
  Saras Träningsblogg
  8 juni, 2013 kl 11:44

  Härligt! Ser kul ut men kan tänka mig att det är lite svårt!! Bra gjort! :)

 • Svara
  Rund är också en form!
  8 juni, 2013 kl 20:04

  Vad bra att det kändes bra!
  Övning ger färdighet…. ;-)

 • Svara
  minatraningstajts
  8 juni, 2013 kl 20:21

  Vilken intressant grej! Aldrig hört om.

 • Svara
  Lisa
  10 juni, 2013 kl 07:47

  Synd att jag missade dig! :)
  Wetvest är verkligen bra alternativträning, men det tar ett tag innan man vänjer sig vid rörelsen (och att känna sig som en guppande badanka…) :)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.