Aktuellt

Ekologiskt jo tjena

IMG_5647

Försöker köpa så mycket ekologiskt jag kan men när det gäller tomater ger jag snart upp!

De här köpte jag i tisdags. Typ dubbelt så dyra som vanliga hederliga besprutade. På onsdag hade alla börjat mögla. Och på lördag så de ut så här…

Är det Icas det är fel på eller är alla så här? I valet mellan besprutade och mögliga får jag väl välja något annat. Typ morot. Fas det gör sig inte lika bra i tomatsalsan…

11 Kommentarer

 • Svara
  pernillabredolt
  7 april, 2013 kl 08:39

  Åh fy! Då kan man ju verkligen undra hur nyttiga besprutade tomater är då de håller i evigheter när de ekologiska möglar på ett par dagar.

 • Svara
  Sofie
  7 april, 2013 kl 10:12

  Det är Icas det är fel på, tror jag. Jag köpte också ekologiska tomater i tisdags, och åt upp de sista fyra i går. En var lite mjuk, men annars var de fräscha och fina. Och jag har förvarat mina i rumstemperatur, tycker de är godare då…

 • Svara
  Jojohanna
  7 april, 2013 kl 10:37

  Trist när man måste kompostera. Ekotomater på tetra..?

 • Svara
  Josefine
  7 april, 2013 kl 11:38

  Frågan är väl hur länge de legat i butiken/på lager innan du köpte dem, jag kan inte se något ’bäst före’-datum men däremot är de ju från Holland så med transport etc borde de ju vara några dagar gamla…. Här i England håller saker löjligt länge, om man inte köper ’organic’, vanlig mjölk kan typ hålla i två veckor! Läskigt!

  • Svara
   Anna (orka mera)
   7 april, 2013 kl 14:34

   Finns inget bäst-före-datum… tyvärr, det hade ju underlättat lite! Och det är liksom inte första gången, det händer nästan VARJE gång!

   • Svara
    Josefine
    7 april, 2013 kl 16:57

    Det är inte okej, inte alls! Ta tillbaka dem till butiken, man ska väl ändå inte måsta äta dem direkt för att de inte ska hinna bli dåliga (särskilt inte för det priset)?!?

  • Svara
   Anna-Lena
   8 april, 2013 kl 11:18

   Hej!

   Det där med vanlig mjölk som håller hur länge som helst känner jag igen (jag bor på Irland). Däremot så händer det väldigt ofta här att mjölken blir sur innan man har nått fram till ”bäst före”-datumet. Jämfört med i Sverige där mjölken ofta fortfarande är helt OK i en hel vecka efter ”bäst före”-datumet. Så det har nog lite med ”bäst före”-paranoja eller ”bäst före”-optimism att göra tror jag. :-)

   ”Bäst före”-datum på grönsaker låter inte så bra tycker jag, då finns det risk att paranojan får en att slänga saker innan de faktiskt blivit dåliga. Det är nog bättre med ett ”plockat den”-datum istället. Då får man ju lite humm om hur länge tomaterna har legat och väntat på att bli köpta iaf.

 • Svara
  Caroline
  7 april, 2013 kl 15:46

  Fy vad läskigt!
  Men som tur är är det snart vår o då finns det tomater o gurka att köpa i Norrvidinge ;)

 • Svara
  Bella
  7 april, 2013 kl 19:49

  Köpa tomater när det är säsong i Sverige?

  Men jag håller med, det är ett gissel. Har också problem med ekotomater som möglar ”så fort man kommer innanför dörren”-typ. Och då handlar jag på Hemköp och FRAM. Ingen skillnad mot ICA alltså.

 • Svara
  Britali
  7 april, 2013 kl 21:08

  Bäst före datum behöver inte finnas på frukt o grönsaker…Jobbar på ett hotell där vi försöker att köpa in så mycket ekologisk som möjligt. Frågade faktiskt om kockarna märker någon skillnad och de upplever just att de ekologiska tomaterna är lite känsliga men det verkar också ha och göra med årstid o ursprungsland.

 • Svara
  Ingmarie
  7 april, 2013 kl 22:22

  Lämna tillbaks! Jag köper på coop. De håller inte lika ”bra” som besprutade men absolut längre än 2 dagar!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.