Aktuellt

ViPR

Fick chansen att testa ViPRFormtoppen i Höllviken igår och kunde naturligtvis inte stå emot…

Photo 2012-11-11 15 50 43
Skylten ovanför entrén förpliktigar!

Mitt första problem uppstår redan när jag ska ringa och boka in mig på passet. Hur fasen uttalas det? Får googla reda på det innan jag vågar ringa. VAJPER it is. I fall ni råkar hamna i samma penibla situation. (Skulle ni dessutom undra vad det betyder så är det Vitality, Performance och Reconditioning… om det gör er klokare!)

Hur som helst. Har ingen aning om vad jag ska förvänta mig. Mer än ett plaströr av något slag. Spännande med en klass där man liksom inte vet vad som väntar.

Det finns tre olika tunga rör: 4 kg, 6 kg och 8 kg. Som förstagångs-vajprare ska man välja 4 kg blir jag upplyst om och lyder snällt.

Efter en uppvärmning följer sedan själva arbetet. Olika funktionella övningar där vi arbetar 45 sek med 15 sek vila mellan varje. Första blocket innehåller sex övningar som vi kör i två omgångar. Det andra blocket består av tre varv à 4 övningar. Det är knäböj i olika varianter, utfall, axelpressar, armhävningar, gräv-rörelser, hopp, situps med rotationer, skridskohopp mm.

Det är MYCKET ben. MYCKET rumpa. Intensiteten är hög och svettfaktorn detsamma.

Jag gillar passet skarpt men ställer mig ändå frågande till om det tillför något nytt. Övningarna är klassiska funktionella övningar och det känns som man hade kunnat knåpa ihop ett lika effektivt pass själv utan att behöva köpa in 30 rör.

(Som gruppträningsansvarig kan jag ju inte låta bli att fundera över vad man gör med alla rör när träningsformen blivit ute om två år. Ja, ni kommer kanske ihåg slidemattorna, var håller de hus nuförtiden? Och kangarobics-skorna… Fast så gamla är ni nog inte!)

Photo 2012-11-11 16 54 51

När jag ska byta om burrar hela benen. Och så här dagen efter kan jag meddela att träningsvärken är brutal. Jag kommer inte att glömma att jag äger en bakdel idag!

2 Kommentarer

 • Svara
  anneliten
  12 november, 2012 kl 10:00

  Nä, några slide-mattor minns jag inte. Däremot är mitt gyms förråd fullt med gymsticks som jag inte tror någon använder, såhär två år senare.

 • Svara
  Ingmarie
  12 november, 2012 kl 21:29

  haha. Bra fundering där! Jag undrar också vad det är som är ”nytt” med det där. Nu har ju t.ex Sats även kommit med någon boll variant. Well, fantasin är det inget fel på och så länge folk tränar är det ju bara bra! :-)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.