Aktuellt

Träning–en förmån eller ett straff?

Photo 2012-09-02 11 20 32
Morgonjogg på sandstrand… förmån eller straff?

Fastnade framför Vetenskapens värld,  och lärde mig allt om hur lite man behöver träna (3 minuter i veckan!) för att få hälsofördelar.

Inser att jag är bak och fram. Klart att jag delvis tränar för hälsa, men jag tränar lika mycket för att jag älskar det. Nyheten att det går att träna 3 minuter i veckan är ju bäst för dem som inte vill träna. Men ärligt…att träna 3 minuter i veckan… hur kul låter det? Vad ska jag göra alla andra timmar, städa eller?  Jag vill ju inte vara utan min träning för allt i världen, det är ju en del av mig!

Lånar ett klockrent citat från diskussionen som pågår på jogg.se angående detta:

Varför är det så vanligt att träning framhålls som ett straff för att överleva, inte som en av förmånerna med att leva?

9 Kommentarer

 • Svara
  Sarah
  2 oktober, 2012 kl 17:18

  Tveklöst dagens snackis! Nu var det ju bara effekter på insulinkänsligheten man kunde påvisa trots allt. För andra effekter av 3 minuters träning så som blodtryck, blodfetter, hormoner, vikt, förbränning, energi, stressreducering, minska trötthet, skydd mot sjukdomar, osv osv behövde man de där 11 ärftliga gener. Få förunnat. Alla andra flertalet hälsoeffekter kan vi andra ju få av att ha roligt med träning. Så 3 minuter är nog för de som har hittat tusentals andra sätt att ha roligt på, men ändå vill hinna med lite träning.

 • Svara
  Therese springer
  2 oktober, 2012 kl 17:24

  Precis vad jag tänkte när jag kollade igår! Jag såg förmodligen ut som en fågelholk under hela programmet, för min grundsyn på livet skiljer sig brutalt mycket från den syn som den som gjort programmet måste ha. Hela programmet genomsyrades verkligen av en känsla av att träning är typ det värsta och jobbigaste man kan pyssla med, så det bästa vi kan göra är att hitta det minst tidskrävande och lättaste sättet att utföra den. Helst utan att bli svettig, och helst utan att det finns någon tillstymmelse av möjlighet till njutning i det. Suck.

 • Svara
  Josefin
  2 oktober, 2012 kl 17:44

  Det är väl bara att ännu en gång inse hur olika vi människor är att inte ”behöva” träna känns som en befrielse för många, men för andra är det en bestraffning. Det är sorgligt oc tråkigt för de som finner större nöje i att sitta hemma vareviga kväll och ät chips istället för att träna. Att sitta hemma och äta chips blir så mycket mer njutningsfullt efter ett hårt träningspass. Men som sagt, vi är ju olika

 • Svara
  Ingmarie
  2 oktober, 2012 kl 17:52

  jag blev mest irriterad och arg. Vilka myter dödade de EGENTLIGEN?

 • Svara
  Snorkkis
  2 oktober, 2012 kl 18:48

  Håller med. Att utgå från att träning är nödvändigt ont som bara måste göras. Gosh så trist livet skulle vara då.

 • Svara
  Västgötskan
  2 oktober, 2012 kl 19:53

  Det är väl (tyvärr) innan människor verkligen fastnar i träningen och endorfinet-träsket, som de tycker att de är pest och nödvändig pina?

 • Svara
  Malin
  2 oktober, 2012 kl 19:58

  Håller med. Satt också och undrade var egentligen hälsan kom in, iallafall det jag ser som hälsa. Att orka, vara frisk och stark. Tror jag inte man uppnår på 3min i veckan. Men detta innebär ju att man kan fortsätta betrakta sig som ”nördig” som tränar för att det är kul och man mår bra av det!

 • Svara
  Jojohanna
  2 oktober, 2012 kl 22:19

  Har inte hunnit kolla på själva programmet än (tack gode gud för svtplay), men tycker du är spot on med dina tankar. Smart tjej du.

 • Svara
  Gert
  3 oktober, 2012 kl 12:50

  Jag såg inte programmet men tre minuter i veckan strider ju mot sunt förnuft.Hur får man kondition på tre minuters träning i veckan?Hur förbränner man fett?Jag tror inte ett dugg på det programmet.Jag är ingen nörd när det gäller träning men 40-45 min 2ggr i veckan springer jag.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.