Aktuellt

Det värsta jag varit med om…

GOPR0637

Stockholm marathon 2012 är loppet jag aldrig kommer att glömma. Loppet där jag på allvar trodde jag skulle frysa ihjäl och där längtan efter värme var det enda som drev mig framåt. Loppet där känseln försvann i både armar och ben och där jag tillbringade 3 minuter med att försöka ta på mig en vante… Som TV4:s reporter milt uttryckte sig om vädret: FRUKTANSVÄRT VIDRIGT.

Lugnt och fint enligt plan dock. Och en hel reserv av krafter kvar inför sista kilometern. Njöt i 180 inne på Stockholm stadion och korsade mållinjen hand i hand på tiden 3:54:18 (PB för Fredrik med 14 minuter!). Sen förfrös vi en smula och knappa två timmar efter målgång skakar jag fortfarande tänder.

Längre rapport följer.

33 Kommentarer

 • Svara
  Anonym
  2 juni, 2012 kl 18:14

  Ett stort jättegrattis till er , har följt er och tyckt jättesynd om er i detta riktiga aprilväder. Kramar från oss

 • Svara
  Snorkkis
  2 juni, 2012 kl 18:21

  Grattis! Och jag håller med. Det var fruktansvärt och vidrigt. Mysigt med hand-i-handande. Vi gjorde likadant… tänk hur omysigt det skulle ha varit att springa annars!

 • Svara
  Elina
  2 juni, 2012 kl 18:31

  Det var kul att träffa på dig på Västerbron! Det var en riktig utmaning idag i denna ruskiga kyla. Hua hua, jag sitter också och huttrar fortfarande! Men vilken utmaning SthlmMarathon i den värsta vädret sedan 70-talet! Hälsningar -Elina

  • Svara
   Anna
   3 juni, 2012 kl 07:09

   Roligt att träffa dig Elina! Du såg stark ut, hOppas det gick bra för dig !

   • Svara
    Elina
    3 juni, 2012 kl 19:38

    Kämpigt som attan. Men gick bra PB på tiden 3.36.55. Jag upplevde det som två olika lopp. Den sista milen var som ett lopp i sig! Första tre milen var jag positiv och såg ovädret som en kryddig utmaning. Men sista milen var tankarna svarta och allt var bedrövligt, då fick jag bita ihop för att lyckas ta mig i mål!! Jag följer din blogg! Kanske på återseende vid fler lopp i framtiden! Hälsningar Elina Johansson/ från Laholm men boendes på Kungsholmen.

 • Svara
  Malin.L
  2 juni, 2012 kl 18:34

  Vidirgt väder kräver vidrgit envisa löpare :-)
  Så bra gjort – båda två!!!

 • Svara
  Lotta
  2 juni, 2012 kl 18:45

  Jag är så imponerad av alla som startade och tog sig i mål idag. Ni är mina hjältar allihopa!

 • Svara
  Em
  2 juni, 2012 kl 18:49

  Det är hjältestämpel på det här! Bra gjort och glad att benen och fötterna känns bra!

 • Svara
  Anna R
  2 juni, 2012 kl 18:58

  Imponerande! Grattis Anna! Inte för det är bättre väder i ”södern” men ta solen med dig så hoppas jag vi ses snart! :-)

 • Svara
  Västgötskan
  2 juni, 2012 kl 19:00

  Jag kollade lite på tv. Såg galet kallt ut!!!
  All heder åt er! :-o

 • Svara
  Nina
  2 juni, 2012 kl 19:07

  Grymt jobbat, vilka kämpar ni är!

  Såg helt galet ut när de visade från Västerbron.

 • Svara
  Anna
  2 juni, 2012 kl 19:08

  Fy fasiken så kallt ni måste ha haft det. Stort grattis till er båda. Härligt jobbat trots pissvädret.

 • Svara
  Johan
  2 juni, 2012 kl 19:24

  Jag brukar bli sugen när jag tittar maror, dock inte idag, inte det minsta…. Bra jobbat av er! Lugnt tempo? Ja allt är ju relativt. ;-)

 • Svara
  Jessica
  2 juni, 2012 kl 19:31

  Så otroligt bra kämpat! Hurra för er!

 • Svara
  anneliten
  2 juni, 2012 kl 19:33

  Jag fryser fortfarande om fötterna (publik var också kallt att vara) och kan bara instämma med alla andra piss-väder och grymma hjälteinsatser! Ni är så BRA! Se nu till att inte bli sjuk! Det blev jag efter ett Lidingölopp i ganska lika förhållande (asfalt blir inte till lera :-)) – minus blåsten och minus 12 km.

 • Svara
  anneliten
  2 juni, 2012 kl 19:33

  Jag fryser fortfarande om fötterna (publik var också kallt att vara) och kan bara instämma med alla andra: piss-väder och grymma hjälteinsatser! Ni är så BRA! Se nu till att inte bli sjuk! Det blev jag efter ett Lidingölopp i ganska lika förhållande (asfalt blir inte till lera :-)) – minus blåsten och minus 12 km.

 • Svara
  anneliten
  2 juni, 2012 kl 19:35

  Oj, det blev dubbelt. Skyller på stela fingrar…

 • Svara
  nipe
  2 juni, 2012 kl 20:17

  Ja jisses vilken bedrift att komma i mål i det vädret. Grattis till makens fina PB och till att ni inte frös ihjäl ;)

 • Svara
  Träningen och livet
  2 juni, 2012 kl 20:37

  Grattis till en fantastisk bedrift, det ser inte jättehärligt ut på bilden ;-)

 • Svara
  Andréa
  2 juni, 2012 kl 20:44

  Stort grattis!! Ni är faktiskt mer hjältar än jag och de som sprang snabbare. Idag räknas hjälteskalan i tid ute i det vidriga vädret.

 • Svara
  Annie
  2 juni, 2012 kl 20:45

  Bra jobbat! Vädret var ju detsamma för alla och stärker pannbenet lite till nästa utmaning!

 • Svara
  pilla
  2 juni, 2012 kl 21:00

  You made it! wow – GRATTIS!

 • Svara
  Lisa
  2 juni, 2012 kl 21:16

  Hurva!!! Jag förstår att det tar tid att tina. Är så otroligt imponera av er allihopa… Vädret var ärligt talat ett skämt. Tror förresten att jag skymtade er på perrongen i Slussen. Hoppas du snart får upp värmen:)

  • Svara
   Anna
   3 juni, 2012 kl 07:16

   Såg du något likblått med10 kg för stora kläder så var det förmodligen jag:) Du skulle ha hojtat! Hade varit kul att träffa dig!

 • Svara
  Johanna Lans
  2 juni, 2012 kl 21:37

  Vågar jag skriva att jag hela dagen stått och fiskat i solsken å 12 grader?

  • Svara
   Anna
   3 juni, 2012 kl 07:23

   Haha, nej den infon kan du spara några dagar :) Skönt att vädret är fint någonstans, här får man lätt känslan att det aldrig någonsin kommer sluta regna….

 • Svara
  /C
  2 juni, 2012 kl 22:01

  Bra kämpat! Jag väntade och frös i 30 min utanför Idrottens hus i Helsingborg idag. Det kan man kalla ”en fis i rymden”

  • Svara
   Anna
   3 juni, 2012 kl 07:24

   Fast fisar kan vara hemska även om de är i rymden. Hoppas du fick tina upp med lite zumba!

 • Svara
  fitnessguru.se/energetica
  2 juni, 2012 kl 22:38

  Grymt jobbat trots omständigheterna:-)

 • Svara
  soffan
  2 juni, 2012 kl 22:59

  Brr… GRYMT jobbat fina Anna!!

 • Svara
  Gert
  2 juni, 2012 kl 23:51

  Bra jobbat båda två i det milt sagt hemska vädret.Hoppas ni inte blir förkylda nu bara.Ni kan ju basta på gymmet.:)

 • Svara
  Erica
  3 juni, 2012 kl 00:49

  Jag var inne i stan och kollade lite. Stod straxs efter centralen. Jag är så grymt imponerad av er som klarade er igenom, som hade viljan att springa i 4 plus grader och regn! Världens sämsta väder! Grattis till den grymma tiden och att du inte förfrös av en lem eller två :P

 • Svara
  Lotta
  3 juni, 2012 kl 21:46

  Fy satan, det låter verkligen vidrigt. är det nåt år man ska vara glad att inte springa så var det väl definitivt i år! Men bra jobbat!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.