Aktuellt

Omvärderat mig själv

Inför helgens cykeläventyr var mitt självförtroende knäckt. Jag var övertygad om att jag var sämst i hela världen på att cykla. Vågade knappt följa med ut.

Photo 2012-05-04 16 36 04
Jag duger!

Ni vet, man jämför ju på Funbeat… Snittfart. Längden på rundorna. Och alla andra cyklar ju så himla långt och fort.

I helgen har jag insett ett par saker.

1. Det är MYCKET lättare att cykla i grupp. Tiden går fortare. Vinden känns mindre. Samtalen tar bort fokus från klockan, och det är lätt  att samla ihop ett gäng mil utan att tänka så mycket på det. Dessutom i hastigheter som är nästintill omöjliga utan draghjälp. Jag cyklar vanligtvis alltid ensam. Det är som att jämföra äpplen och päron. Sluta med det!

2. Jag är trögstartad. Ganska mycket till och med. Men när timmarna börjar gå, det är då jag blir stark. Har avslutat både fredagen och lördagen på topp, med mycket krafter kvar. Ni vet så där …ska vi sluta redan? Festen har ju precis börjat.  Precis som i löpning alltså. En diesel. Därför knäcks jag på korta rundor, men inte på de längre. Och eftersom rundorna oftast är kortare är det bara det jag ser…

Så jag har beslutat mig för att inte klanka ner på mig själv. Jag är faktiskt inte så pjåkig.

Idag avslutas helgen med 4-6 mil cykling. Men jag ska inte dit. Skulle springa en sista halvlångpanna inför Göteborg. Men så känner jag en smula ret i halsen. Eller snarare långt ner i lungorna. Harklar, men det sitter kvar. Inte ont. Bara ret.

Paniken infinner sig. Det ÄR inte läge.

Vila på det!

11 Kommentarer

 • Svara
  A
  6 maj, 2012 kl 08:11

  Inte bli sjuk nu!

 • Svara
  Malin
  6 maj, 2012 kl 08:22

  Heja!

  Och vad jag känner igen mig med trögstartad, ang löpning i alla fall… Blir ofta mycket lättare efter 5-6 km än vad det är i början.. :D

 • Svara
  Träningen och livet
  6 maj, 2012 kl 08:27

  Ta det lugnt idag istället så du inte retar retet.

 • Svara
  Christian
  6 maj, 2012 kl 09:31

  Tack för sällskapet i går!

 • Svara
  Anna (orka mera)
  6 maj, 2012 kl 09:45

  A – nej!!! Nu åker alla huskurerna fram på en och samma gång!

  Malin – jobbigt eller hur. Det är så man skulle smygspringa en halvtimme innan man ansluter till sällskapet. Så är man liksom pigg när man ska springa tillsammans!

  Träningen och livet – jajamensan. Idag blir det soft!

  Christian – tack själv! Mycket bra jobbat på din inte helt korta premiär!!

 • Svara
  Sarah
  6 maj, 2012 kl 17:44

  Det är inte jag som har smittat dig!! Kan inte vara! För jag är frisk nu! Första gången sen i oktober! Hoppas lung-retet bara är nån 24-timmarssjuka.

 • Svara
  Suzan
  6 maj, 2012 kl 18:07

  Nice!

 • Svara
  Ingmarie
  6 maj, 2012 kl 19:24

  Du är verkligen inte så pjåkig. Du är skitbra!
  Bomba dig med D-vitamin, echinacea, c-vitamin, honungsvatten och varendaste huskur du kan komma på.

 • Svara
  Uppochhoppa
  6 maj, 2012 kl 20:35

  Härligt med draghjälp. Jag tryckte på ensam i vinden. Med mountainbikedäck. Går som segt då… Härligt att du är stark och pigg och bra. Ät nu massa ingefära, ingen tid att vara sjuk!!!

 • Svara
  Jennie
  6 maj, 2012 kl 22:53

  Nu har jag missat något, har du något cykellopp i sikte. Och varvet… då måste vi ju ses!

 • Svara
  Anna (orka mera)
  7 maj, 2012 kl 08:02

  Sarah – tror inte heller det är du. Så fort går det nog inte att smitta. Bara inte jag har smittat dig nu…

  Ingmarie – jag bombar på. Testade precis en kanongod morgonshot! Det här kan bli bra!

  Uppochhoppa – ensam blir stark!!! Bra jobbat!

  Jennie – cykelvasan i augusti men mtb har jag inte börjat träna än, bara landsväg för att det är kul. Göteborg på lördag om inte detta eländet bryter ut! Jag har mycket dötid i väntan på mina kompisar så jag träffas jättegärna! När startar du?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.