Aktuellt

Favoriter!

DSCF3238
Okej, den här armhävningen var kul…

Jag älskar fyspass av olika slag. Kettlebells, HIIT, Army, Bootcamp, you name it. Enkelt, tufft och effektivt. Ute nästan roligare än inne, och lite grus i skorna (eller ögonen) fungerar bara som en krydda.

Jag har kommit på mig själv med att ha favoritövningar och hatövningar. I favoritövningarna känner jag mig oövervinnerlig. Hatövningarna vill jag bara ha överstökade, fortast möjligt. Eftersom jag redan i huvudet bestämt vilka övningar som hör till vilken kategori, blir jag bara bättre och bättre på favoriterna och sämre och sämre på de andra. För det är ju huvudet som bestämmer.

Säg grodhopp till mig och jag kan hoppa till världens ände. Ställ mig i jägarvila och du får plocka ner mig därifrån med lyftkran. Och i en planka kan jag agera matbord under en tolvrätters sittning.

Armhävningar är däremot grymt obekväma ting. Där glänser jag inte precis. Längtar mer bara hem. Inte enbart för att jag är svag, för så himla illa är det faktiskt inte, men det är OSKÖNT.

Precis som sit-ups är grymt oskönt. Ont i nacken, och gör man dem ända upp i sittande så ryker min svanskota. Får jag kroka benen runt magen på en kompis och göra situps från upp-och nerhängande, då blir det plötsligt en favorit istället. DÄR är jag bra.

Rygglyft är inte heller någon favorit. Jobbigt att andas med lungorna ihop-plattade som spättafiléer.

Ge mig en BURPEE istället så blir jag glad igen. Det fläktar så skönt i håret!

Vilka är dina favoriter resp hatövningar?

11 Kommentarer

 • Svara
  Maria
  10 april, 2012 kl 14:55

  Funderar och funderar men kan inte komma på någon övning som jag avskyr, älskar allt :)
  Förr hade jag flera hat övningar men jag har jobbat med att vända tankarna för det tar energi att ogilla. Numera ser jag svagheter som att det finns ett stort förbättringspotential och kickar igång en hel del killerinstict kan andra så kan minsann jag också.
  Men för all del visst spritter det till lite extra att köra ett par plankor ;) att köra plankan är liksom att vila mitt i allt det jobbiga.

 • Svara
  nipe
  10 april, 2012 kl 17:36

  Min sjukgymnast ordinerade Flow Fit till mig förra året. Andra övningen i sekvensen blev en riktig hatövning, men då bestämde jag mig att göra den riktigt långsamt och ordentligt istället för att straffa den :) Det funkade faktiskt ganska bra. I övrigt älskar jag armhävningar i TRX och jag tycker fortfarande att en helt vanlig grapevine är aerobicspassets höjdpunkt (hm, även om det nog är 10 år sen sist).

 • Svara
  Sarah
  10 april, 2012 kl 18:27

  Chins är ju över väldigt snabbt för min del, för de blir så få, pga att jag inte är så speciellt bra. Men kul?! Nja, kanske sen när jag kommer över hela 3 stycken-gränsen.

 • Svara
  L
  10 april, 2012 kl 19:11

  Du borde prova att träna NMT-Nordic Military Training. Finns i Lund och Malmö. Sjukt roligt och beroendeframkallande och vi är utomhus! :)

 • Svara
  Västgötskan
  10 april, 2012 kl 20:21

  Knäböj och utfall gillar jag starkt!
  Däremot är armhävningar inte heller min grej… Blä!

 • Svara
  Anna (orka mera)
  10 april, 2012 kl 21:23

  Maria – ja, det är nog mer hatkärlek än rent hat. Jag kan ju inte jämföra en armhävning med att rensa trädgården precis… Det är nog snarare så att vissa övningar är extra mycket YES!

  Nipe – TRX är bara kärlek! Me like :) Även om en grapevine kan vara fin den med!

  Sarah – TRE??!!!! Då är du hästlängder före mig…

  L – Ja det borde jag definitivt! Tror jag hade älskat det! Var i Lund?

  Västgötskan – mmmm, fina grejer!

 • Svara
  L
  10 april, 2012 kl 21:33

  Samling vid Fäladshallen. Kolla på hemsidan för tider och prova-på anmälan. nordicmilitary.se :)

 • Svara
  mammaspring
  10 april, 2012 kl 21:47

  Shit! Tufft!

 • Svara
  Lisa
  10 april, 2012 kl 21:49

  Jag älskar utfallssteg i TRX, och hatar armhävningar! Älskar också benböj, med skivstång (men det är förstås förbjudet med diskbråck!) Brukar du trötts på övningar? Det gör jag efter ett tag med varje nytt styrkeprogram…

 • Svara
  L
  11 april, 2012 kl 10:46

  http://www.nordicmilitarytraining.se ska det ju vara. :)

 • Svara
  Anna (orka mera)
  11 april, 2012 kl 13:15

  L – I’ll be there! Måste bara välja ut en lämplig kompis och en lämplig dag :)

  Mammaspring – :)

  Lisa – jag har vissa favoriter jag aldrig tröttnar på, sen vissa som kommer och går. Snögång kan jag inte tröttna på, det är som morgongröten…

  L – hehe, jag fick googla. Men hittade det lätt :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.