Aktuellt

En jävligt jobbig långfredag

IMG_0734

Dags för första försöket på påskutmaningen EN JÄVLIGT JOBBIG PÅSK:

20 skridskohopp
20 klätterplankor
20 grodhopp
20 armhävningar
20 tricepshävningar mot bänk

Gånger 10.

Busenkelt om det inte vore för en liten detalj – var ska man hålla hus? Grodhopp längs älven, bland alla långfredagsflanörer, känns liksom fel. Vad ska folk tänka?

Hittar en ödeplätt vid I20-skogen. Lerig som attan men ändå, folktom – det får duga. Inser att jag aldrig kommer att lyckas hålla räkningen på tio varv och lägger därför upp tio stenar i en snygg formation i snön. Efter varje varv ska jag kasta in en i skogen, tills snön är alldeles stenfri. 10 varv det är ju inte så mycket.

Varv 1 – Passerar smärtfritt. Ingen i hela världen har sett mig heller.

Varv 2 – Två tjejer springer förbi mitt i grodhoppen. Av reflex ställer jag mig och stretchar. Känns mer normalt. Fattas bara att jag börjar vissla och himla med ögonen också. Spela oskyldig liksom…

Varv 3 – Jag är världsmästare i hopp. Stark som Hulken i både sidohopp och grodhopp. Armhävningar däremot. Undrar hur många varv till jag klarar på fötterna?

Varv 4 – Ordentligt trött. En kille promenerar förbi. Tro fasen jag orkar armhävningarna på fötterna.

Varv 5 – Jobbigt nu. Tänk om man skulle stanna efter fem och spara resterande stenar till påskdagen. Spara lite roligt till sen liksom… 10 armhävningar på fötter, 10 på knä.

Varv 6 – Bil kör förbi mitt i sidohoppen. Snor sprutande ur näsan. Skiter i vilket. Så här ser jag ut när jag tränar. Häng på eller sluta gnäll. Typ.

Varv 7 – Fryser om knäna. Armhävningar på knä är ett dumt påfund när det enda underlag man sätta knäna på är lera eller snö. Med risk för stelfrusna menisker tvingar jag mig upp på fötterna igen. SLUTA. MESA.

Varv 8 – Grodhoppen börjar suga nu. Två stenar kvar i snöhögen. TVÅ futtiga stenar. Du kan inte ge upp nu. Alla älgar i skogen skulle skratta åt dig!

Varv 9 – Nerräkning. Två sista varven. Skridskohoppen känns fortfarande helt ok. Plankan funkar. Speciellt när höger arm står för arbetet. Vänstran protesterar lite. Grodhoppen suger men jag älskar dem ändå. Till armhävningarna hyser jag ingen kärlek alls. Fötter? Knän? Dö mjölksyradöden eller frysa ihjäl?  10 på fötter. Paus. 10 på fötter.

Varv 10 – En sten kvar i högen. Lite längre, lite djupare, lite starkare. All out nu. Du är snart i mål. Älgarna kommer att applådera.

Tar den sista stenen och slänger undan den. Snöhögen är åter blixtrande vit. Det är inte mina turkosa skor. De är bruna, leriga och kladdiga.

Joggar hem. Sjukt nöjd. Tack Sara för din roliga idé!

13 Kommentarer

 • Svara
  Uppochhoppa
  6 april, 2012 kl 13:57

  Shit vad ni har snö i Skåne, tänkte jag, och insåg sen att du var i Umeå. fasen vad bra tränat, sådär tänker jag också, man får sammanfatta ett varv i taget. Burn out!

 • Svara
  Västgötskan
  6 april, 2012 kl 14:43

  Vad är skridskohopp, grodhopp (även om jag kanske kan gissa den) och KLÄTTER(??)-plankor..? :-)

 • Svara
  Helena
  6 april, 2012 kl 14:46

  Grymt jobbat!!! Pluspoäng för att göra det i det där vädret…starkt!

 • Svara
  fitnessguru.se/energetica
  6 april, 2012 kl 15:06

  Underbart att du fått solen att stråla i Norr. Här i söder döljer sig solen bakom ett tjockt moltäcke som utsöndrar massor av vita otäckheter ;)

 • Svara
  Kerstin
  6 april, 2012 kl 17:02

  Du är för härlig du Anna! Ingen tycker väl att det är konstigt att det kommer en tjej och hoppar grodhopp, hon är ju bara glad att det är långfredag. Kram :D

 • Svara
  Daniel
  6 april, 2012 kl 17:17

  Jäääklar vad mycket snö!

  Och bra kämpat med träningen ;) Jag känner igen det där med att lägga upp stenar (eller dra streck i marken!) för att räkna set!

 • Svara
  Träningsglädje
  6 april, 2012 kl 17:25

  hahaha kan inte låta bli att skratta åt dina tankar. exakt den där svårigheten har jag också – varför kan man bara inte få träna utan publik? måste det vara folk överallt hela tiden???

  jag ska göra min 10 varv idag eller imorgon tror jag. ska bli kul att se hur jobbigt… :) många kramar till dig anna!!

 • Svara
  Helena Z
  6 april, 2012 kl 18:14

  *asg*
  Man har inte roligare än man gör sig. Bra jobbat! Jag nöjde mig med att springa Ryssbergsloppet :-)

 • Svara
  Ingmarie
  6 april, 2012 kl 21:53

  Whooo! Starkt jobbat!

 • Svara
  Anna (orka mera)
  7 april, 2012 kl 08:02

  Uppochhoppa – blev lite chockad själv över snön. Känns som jag rest bakåt några månader i tiden… Men med tanke på allt regn i Skåne är det nog faktiskt bättre här just nu :)

  Västgötskan – finns lite närmare förklarat på facebook-sidan. Fast jag tog mina egna namn. Skridskohopp är hopp i sidled där du landar på ytterbenet. Grodhopp är som det låter, som en groda. Böjda ben, skjut ifrån och hoppa fram och landa med böjda ben och händerna i backen. Klätterplanka är planka på armbågarna och sen upp till planka på händerna och ner igen. Typ så :)

  Helena – ja,det blev en extra utmaning med snön. Kanske därför jag har så mycket träningsvärk idag…

  Fitnessguru – läskigt ju!! Då stannar jag här lite…

  Kerstin – haha. Om jag hoppar kaninhopp istället kanske de tror jag är en påskhare :)

  Daniel – stenarna var klockrena. Annars hade jag hållit på fortfarande. Eller kanske slutat efter varv sju…

  Träningsgläjde – lycka till med dina tio varv!!! Kan meddela att jag har lite (lite???) träningsvärk idag. Älskar känslan!

  Helena Z – lät ju inte så dumt det heller! Gick det bra?

  Ingmarie – tack. Jag är allt lite stolt!

 • Svara
  Helena Z
  7 april, 2012 kl 10:11

  Jodå, med tanke på att jag kör en rätt tuff vecka gick det inte så dumt alls :-) (vann min klass) Där finns förresten en ca 1 km lång uppförsbacke precis i början av loppet som funkar rätt bra som utmaning – var glad att jag visste om den i förväg…

 • Svara
  Marina
  8 april, 2012 kl 17:47

  Shit vad grymt jobbat!!! Själv drog jag av fem varv efter lång arbetsdag och med påskgodis som uppladdning, inte optimalt, men sjukt nöjd efteråt! Nästa gång blir det tio! =)

 • Svara
  Anna (orka mera)
  9 april, 2012 kl 20:41

  Helena Z – grymt!! Grattis! SKönt att vara i sån form inför alla lopp som drar igång. Jag har en bit kvar känner jag…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.