Aktuellt

Nike Blast – dag 2

Dags för fortsättningen. Dag 2. Dagen då Globen liksom lyfte och rullade iväg.

Har bokat mig på Atletica by Powerstrike med Ilaria Montagnani. Vet inte vad det är för något, eller varför jag bokat mig just där. Låter lite farligt och jag funderar en sekund om jag ska gå och se hur det går för Anna på hennes dansklass istället. Bestämmer mig för att sluta fega och kör enligt ursprungsplanen.

Det visar sig vara ett bra val.  Sånna här roliga saker roar vi oss med:

Ilaria är grymt vältränad, för att inte säga ett fysmonster. Det är svårt att inte bli inspirerad. Jag vill också bli Hulken! Halvvägs in i passet känner jag mig dock som allt annat än Hulken. Musklerna skakar, svetten sprutar, jag är en levande spaghetti. En mycket glad spaghetti! Dag två har kickat igång på bästa möjliga sätt!

Kryper iväg till yogasalen för lite Vinyasa med Magnus Ringberg. Idag får vi riktiga yogamattor och slipper det stickiga golvet. Salen är avskild från springande människor och jag får en helt annan möjlighet att koncentrera mig på yogan. Som alltid inspirerande att se Magnus och hans helt otroliga kroppskontroll. Själv känner jag mig stundtals som en elefant i jämförelse men vad gör väl det när hela klassen är så fantastiskt skön. Njuter varenda minut.


(Bild lånad från www.janehaglund.se)

Hinner med en spinningklass innan lunch och det är Terese som håller i spakarna. Iförd konventets coolaste brallor guidar hon oss med van hand genom passet. Tävlar med instruktörskollegan Christian om att svettas mest och gissar att det blev ganska oavgjort. Ett bra pass och en skön pulshöjare innan det är dags för mat och lite shopping.

Gräver ett djupt hål i plånboken med min shopping (separat inlägg kommer…) och laddar för dagens andra spinningklass. Förväntningarna är höga. Jessica Clarén och Kjell Olav Engen brukar aldrig göra en besviken.

IMG_0551

Det är farligt med höga förväntningar. Det är lätt att bli besviken…

Men det är nog ingen risk att någon blev besviken. Klassen är grym. Stämningen är på topp. Folk skriker. Sista halvtimmen fastnar mungiporna uppe vid öronen. Jag är ett enda leende. Hela kroppen vill bara ha mer. Jag vill inte att det ska ta slut. Jag känner mig helt speedad efteråt och konstaterar att det här var bästa klassen på hela helgen. Kanske bästa klassen någonsin.

IMG_0554
LYCKA!

Har ett Body Pump som väntar på mig men bestämmer mig för att stå över. Inget pass kommer att överträffa detta. Jag vill avsluta med flaggan i topp, med alla positiva känslor i kroppen. Jag går och duschar istället. Grymt nöjd med konventet i sin helhet men allra mest med dag 2.

Det finns en hel del logistik att se över dock. Det var mycket som inte funkade på den biten:

– Dåligt skyltat till ingången. Vi var många som irrade rundor runt globen.

– Långa incheckningsköer (i 20 minusgrader).

– EN trappa till 2000 personer.

– Långa köer för att betala maten som under tiden i kön han kallna fullständigt.

– Golvet i stora hallen som gled isär (lyckligtvis fixat till dag 2).

För att nämna några. Men vad fasen. Jag hade kul. Jag hade grymt kul. Längtar redan till nästa år!

9 Kommentarer

 • Svara
  Jane
  6 februari, 2012 kl 15:28

  Bild lånad från http://www.janehaglund.se, men annars var det rätt (upphovsrätten är som grund alltid fotografens, kan vara bra att veta)! ;)

  Härligt att du hade en bra dag! Skymtade dig där lite mitt fram och såg att ni trampade på bra! :D

 • Svara
  Anna (orka mera)
  6 februari, 2012 kl 16:00

  Jane – har ändrat nu!! Jättefina bilder du har tagit! Fast du levde i farozonen när du satt nedanför min cykel… där behöver man allt som oftast paraply :)

 • Svara
  Jane
  6 februari, 2012 kl 16:58

  Tack söta! Gånger två! :D

  Ni var många som sprutade i den där salen! :D

 • Svara
  Lotta
  6 februari, 2012 kl 17:31

  Jag njöt också av Magnus yoga och Jessicas spinning. Fantastico!! Håller dock med dig om missarna och inkluderar: fel skor för att de man beställt hade tagit slut. Hoppas det ordnas av Nike.

 • Svara
  Josefin
  6 februari, 2012 kl 18:22

  Vad bra att dag 2 blev bättre. Och fyfan vad roligt det låter! Nu är träningssuget stort!

 • Svara
  Lotta
  7 februari, 2012 kl 00:16

  Jag håller med fullständigt om logistiken, både ute och inne. Och golvet var katastrof första dagen, andra dagen körde jag inget i stora hallen men det var ju bra att de fått det att funka då. Något annat som oxå funkade dåligt var duscharna, känns lagom kul att stå i en lång duschkö bakom 15-20 svettiga nakfisar, när man är trött, svettig och har en lång bilresa framför sig. Jag hade ingen kö alls till maten så var nog väldigt beroende på tidpunkt, däremot tycker jag det är fräckt att ta 105:- bara för att man har monopol, för en ganska liten portion ris och kyckling och knappt några grönsaker alls, ganska gott men mätt blev jag inte utan fick fylla på direkt med både frukt och en choklad bit.

  Annas soul expression var grym, som vanligt. Magnus Ringbergs yoga var enda klassen jag skulle ha velat gå på som var fullbokad när jag anmälde mig och det var en besvikelse. Jag valde att gå på step och få en bra plats där, i stället för att köa och chansa på att få komma in men kanske hamna längst bak och inte se så mkt ändå. Jag är nöjd som helhet och längtar förstås till nästa år, men saknade en riktigt wow upplevelse. De klasser som var riktigt bra var de ”säkra korten”, de som man vet att det kommer bli bra på, Emma J, Anna L, Maria O (hennes step), AfHo med Åsa F – och de var bra, men (lite orättvist mot dem) det är ju vad man förväntar sig. Jag njuter, blir svettig och flåsig, har kul och jobbigt samtidigt, får en del inspiration, men jag blir inte överraskad och ”blown away” och det skulle jag vilja bli på åtminstone en klass under conventet.. Sen är det ju möjligt att jag skulle ha blåsts av stolen av nåt av de andra passen, som jag inte gick på – jag kanske valde fel vid nåt tillfälle, men så är det ju alltid. Nu är det bara att räkna ned till nästa år, Globen år 2 kan bara bli bättre. ;) Shoppen var iaf bra, jag har nog aldrig gjort av med så mkt pengar på ett convent.. :D

 • Svara
  Lotta
  7 februari, 2012 kl 00:20

  PS. Och så är jag lite besviken att jag inte lyckades få syn på dig nånstans, jag som hade velat komma fram och hälsa, men det är bara att konstatera att Globen är SJUKT stor och går man inte på samma pass (stora hallen räknas liksom inte, den är ju för stor) så blir det svårt att se nån. Visst har jag träffat flera gamla kompisar/instruktörskollegor eller såna man träffat på olika utbildningar och så. Men jag vet oxå flera som var där som jag inte såg till överhuvudtaget.

 • Svara
  Terese Alvén, sparkibaken.se
  7 februari, 2012 kl 10:21

  Tack för att du kom och cyklade för mig och bidrog till den sköna känslan i salen. :-) Du verkar ha haft en toppensöndag!

 • Svara
  Anna (orka mera)
  7 februari, 2012 kl 14:33

  Lotta – nej vad tråkigt med skorna. Hoppas dom kan lösa det i efterhand!

  Josefin – det var grymt! Längtar redan till nästa år!!

  Lotta – haha, nej jag gick också nästan i konkurs i shoppen! Så mycket fint!!! Trist att vi inte lyckades springa på varandra, det hade varit roligt att träffas på riktigt! Vi får lyckas bättre nästa gång!

  Terese – söndagen var grym. Det bästaste bästa! Njöt från start till mål och har inte riktigt landat ännu. Tack själv för en bra klass, du strålade där uppe!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.