Aktuellt

Forskningsverksamheten fortsätter…

Mycket vill ha mer. Varför nöja sig med att testa appar och GPS:er när man kan testa pannlampa samtidigt?

IMG_4038IMG_4040

Att testa pannlampa kräver dock mörker, och mörkt är det inte efter 07.30. Därav avfärd strax efter 06.30. Påpälsad till tänderna med sjutton lager kläder och minst lika många tekniska attiraljer i form av telefoner, klockor och pannlampa.

Samma runda som sist. Nu utökad med Runkeeper och Funbeat i både min och Coachens telefon.

Iskallt ute. Det snöar. I den skånska blåsten snöar det i sidled snarare än uppifrån och ner. Pannlampa på det och alla flingor lyser. Jag väljer mörka vägar för att testa lampan. Mitt ute på en mörk skånsk åker med snön vinande runt mitt huvud känns det som någon förflyttat mig till nordpolen. Öde, kallt och fruktansvärt häftigt med fullmånen rakt framför.

Lampan funkar bra, den känns inte på mitt huvud. Batteriet har jag fäst runt midjeväskan (som bär telefonerna…) och det finns ingen tyngd uppe på huvudet.  Jag ser bra och känner mig lite som i en bubbla.  En ljus bubbla mitt i det stora mörka. Stegen är lätta trots den tidiga timmen. Morgonlöpning är verkligen da shit!

Framme vid dörren igen upptäcker jag att Funbeat-appen på Fredriks telefon har lagt av. Jag har därmed bara gamla värdet att gå på.

Övriga värden blev så här (och förra rundan inom parantes):

Funbeat (iphone): 8,64
Garmin 310 XT: 8,65 (8,65)
Runkeeper (iphone): 8,58
Runkeeper (android): 8,80
Funbeat (android): – (10,3)

Intressant att Garmin mäter exakt samma.

Men jag inser ju att jag måste springa en gång till med Funbeat på androiden för att se om det var en engångsflipp…

Jag kommer att kunna den här rundan i sömnen!

9 Kommentarer

 • Svara
  Arvidsborg Runner Alliance
  9 februari, 2012 kl 11:20

  Man kan ju ge sig av efter klockan 17.30 också om man älskar mörker. Själv längtar jag efter ljus.

  Intressant runda. Får prova den någon dag.

  Det som sticker ut är ju funbeat på android, och frågan är om de är just den android modellen för på iphonen verkar den ju mäta innom rimlig zon jämfört med de andra.

 • Svara
  Träningen och livet
  9 februari, 2012 kl 12:06

  Jag är särskilt intresserad av din forskning kring Runkeeper i iPhone eftersom det är den jag använder. Låter bra tycker jag, hellre för kort än för långt!

 • Svara
  Västgötskan
  9 februari, 2012 kl 13:09

  Springer du på en skånsk åker. Förstår att det känns lite öde. Hihi! ;-)

 • Svara
  Emelie
  9 februari, 2012 kl 14:54

  Tycker att telefonerna är känsliga för att sitta nån annanstans än på armen, brukar bli udda siffror om man lägger dem i ficka/bälte… Mest intressant tycker jag det är när jag springer med min garmin och min kompis med sin polar och det skiljer ganska ordentligt… vet inte vad man ska tro!

 • Svara
  Petter
  9 februari, 2012 kl 15:24

  Ha! Såg dig när jag körde killarna till dagis! Lampan verkar ge rejält med ljus. Liite avundsjuk blev jag. Och löpsugen.

 • Svara
  Suzan
  9 februari, 2012 kl 17:49

  Så fnbeat för iphone fungerar!?

 • Svara
  Anna (orka mera)
  9 februari, 2012 kl 23:13

  Arvidsborg Runner Alliance – fast efter 17.30 är det ju middag och säkert något pass och sen ska man ju sova… gör man det innan kl 07 vet man att det blir gjort :)

  Träningen och livet – håller med. BÄttre att vara på den säkra sidan!

  Västgötskan – hehe. Egentligen är det en väg faktiskt. Fast åker på båda sidorna :)

  Emelie – eller när jag och Fredrik springer med varsin likadan garmin och jag leder med 100 meter över honom på första kilometern…

  Petter – ja det funkade finfint! Hur går det med din löpning nuförtiden? Du vet att det bara är 5 månader till kävlinge ultra va? :)

 • Svara
  Johanna Lans
  10 februari, 2012 kl 22:20

  Ungefär vad kostar pannlampan? Här ute på landet finns de bara gatlyse i 1,5km… lite futtigt kan man säga!

 • Svara
  Anna (orka mera)
  11 februari, 2012 kl 15:01

  Johanna – googlade lite och hittade priser mellan 1500 och 2000 kr. Sen har dom nog enklare/billigare varianter också. Den hade definitivt gett dig möjligheter till längre rundor. Tyckte det var superhärligt att vara ute i det mörka mörka med min lilla lampa och ändå hitta vägen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.