Recept

Recept: Colting-bollar

Cocoa and Coconut Snacks

Som jag lovade i gårdagens inlägg kommer här receptet på Jonas Coltings chokladbollar. Bara naturlig energi och dessutom gott! Mängderna är bara riktlinjer, tanken är att man ska slänga ner lite vad man har och vad man tycker om.

1,25 dl av vardera:
– Mandlar
– Valnötter
– Pecannötter
– Hasselnötter
– Pumpafrön
– 3-6 s dadlar (fast jag tog torkad aprikos)
– 2-4 msk kokosolja (tog valnötsolja)

Smaksättning:
– kaffe
– osötat kakaopulver
– kokosflingor

Kör först nötter och frön i mixer tills det blir ett mjöl. Kör sedan dadlar (aprikoser) och kokosflingor till en slät massa. Blanda ingredienserna med kaffe och kakao efter tycke och smak.

Tillsätt slutligen oljan och knåda med händerna. Forma bollar och rulla i kokosflingor.

Ställ in i kylen. Ät vid behov!

7 Kommentarer

  • Svara
    Linn
    19 mars, 2010 kl 15:40

    Tack för det Anna! Har inhandlat alla ingredienser precis och ska sätta igång…. verkar supergott, vi får väl se om jag får till det! Ha en skön helg! Kram Linn

  • Svara
    Jane Hviid
    19 mars, 2010 kl 19:08

    Har precis fått 2st coltingbollar av Linn som jag ska njuta av ikväll. Läste precis ditt recept när Linn knackade på dörren och gav mig två bollar, komiskt lite telepati:)
    Ha en skön helg.
    Kram från Lomma

  • Svara
    Anna (Orka mera)
    19 mars, 2010 kl 19:15

    Linn – hoppas du gillade dem! Ha en skön helg du med. Kram!

    Jane – vilken lyx med en sån granne! Ha en bra helg! Kramis!

  • Svara
    Carina
    20 mars, 2010 kl 19:38

    Tack för receptet. Jag får nog ta och ta en bakdag, Colting-bollar och Rune-kakor får det bli.

  • Svara
    Karin
    20 mars, 2010 kl 19:44

    Det där lät ju helt jättegott! Måste provas.

  • Svara
    Anna (Orka mera)
    21 mars, 2010 kl 06:38

    Carina – ahh, gott!

    Karin – det tycker jag, dom är jättegoda!

  • Svara
    changethebee
    26 januari, 2013 kl 19:55

    Tack för receptet! Länkade från min blogg.
    http://changethebee.wordpress.com/2013/01/26/coltingbollar/

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.