Aktuellt

Mörkt vs lysrör 1-0

I en kommentar till ett gammalt inlägg fick jag tips om att man kunde pressa upp pulsen högre i en ljus spinninglokal än i myspysbelysning. På gårdagens pulspass var det dags att testa denna intressanta teori.

spin2

Hade bett deltagarna redan förra passet att komma ihåg sin max och medelpuls för mörkerkörningen så vi kunde jämföra.

Det blev milda protester när jag tände lampknappen (typ som när man väcker 10-åringen med att tända taklampan…). Sen körde vi. Kändes bra att se pulsklockan och fusklappen men där tog det stopp. Jag fick inte alls samma känsla av fokus hos deltagarna och de berättade efteråt att de störde sig på att se snurrande fötter överallt…

Och pulsen då? Jag kom inte alls upp där jag brukar. Av de deltagarna som kollade var det faktiskt bara en som kom högre. Han kan få en spotlight på sig i fortsättningen för vi andra fortsätter nog helst  i myspysbelysning…

7 Kommentarer

 • Svara
  Malin
  4 december, 2009 kl 08:11

  Det där tror jag är väldigt inviduellt. Dock verkar de flesta gilla mörker/myspysbelysning mer. Inte jag. Själv så fungera min kropp inte alls så bra i mörker, jag blir trött och kroppen ställer in sig på avslappning. Därför kan jag inte sitta längst bak i spinningsalen där det är som mörkast. Har gjort det två ggr och jag kom inte alls upp i puls och tyckte det var tråkigt och kände mig helt oinspirerad, ville helst bara lägga mig ner o vila :) Tur att det är ljusare längst fram närmast instruktören så jag kan få lite ljus, så jag kan svettas och ta ut mig rejält. Stör mig av andra gör jag definitivt inte, jag är ju där för att träna i grupp. Annars kan jag lika gärna ta min cykel och cykla på landsvägen i min ensamhet.

 • Svara
  Denize
  4 december, 2009 kl 08:42

  Nej, jag tycker inte alls det låter trevligt… Men visst, jag kan tänka mig att de finns de som somnar till lite om det är mörkt. Fast det stör inte mig om det finns lite små ljuskällor runt golvet tex, och då finns det ju ändå lite ljus att titta på…

 • Svara
  Träningsglädje
  4 december, 2009 kl 09:16

  jag gillar mysbelysning så att jag kan gå in i mig själv mer och fokusera. alltså, inte mörkt. men inte tänt som i en aerobicssal heller.

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  4 december, 2009 kl 09:17

  Malin – spännande hur olika människor fungerar under olika omständigheter. Jag sitter ju själv i ljus (under spottar), men det är ju inte lysrörsljust! Sen är det ju inte helt beckmörkt, vi har ju smålampor i salen som ger lite mys-sken. Kul att höra din åsikt:)

  Denize – nej lite ljuskällor finns ju alltid. Annars skulle man ju bli mörkrädd :)

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  4 december, 2009 kl 09:18

  Träningsglädje – precis som jag tycker. Mysbelysningen gör att jag kan gå in i mig själv och fokusera på ett helt annat sätt. Och ska jag köra så det ryker måste jag fokusera till 100% annars är det så lätt att man ligger och slökör.

 • Svara
  Ola
  4 december, 2009 kl 09:31

  Jag tyckte att det gick sämre med ljuset tänt. Blev för mycket fokus på pulsklockan, som man nu såg, istället för att köra mer på signalerna från kroppen.
  Behåll ljuset släckt!

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  4 december, 2009 kl 09:50

  Ola – håller med dig! Vi fortsätter med släckt i taket, don’t worry :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.