Aktuellt

Långpassets olika delar

Sprang långpass igår. Ett långpass är en bergochdalbana av känslor.  Från att känna sig gammal och trött, till att bli uttråkad, lycklig, bäst i hela världen och livrädd.

Första stegen stapplar. Scannar igenom hela kroppen för att hitta alla onda ställen. Undrar om det är klokt att springa långpass när det känns så här? Tänk om jag blir skadad…

Det tar minst tre kilometer innan allt känns bra, lederna är smorda och maskineriet hyfsat igång. Fast ändå, tickar inte kilometrarna jättesakta? Jag får inte titta på klockan igen förrän svängen i Vintrie, då borde det vara minst en mil gjord…

Och förresten, är jag inte lite kissnödig? Men jag kan inte stanna i en uppförsbacke för då blir det jobbigt att starta sen. Inte i en nerförsbacke för då bromsar jag bort min fart. Det måste vara platt. Och gärna med en buske bredvid!

Gud vad det här var segt. Varför springer jag inte 8 km som vanligt folk?

15 km. Hälften gjort. Sorg i hjärtat, ska jag snart inte få springa mer? Solen steker, svetten sprutar, det är ju underbart det här. Ljudet av stegen mot marken. Rytmiskt, monotont, meditativt.

Alltså jag är fasen grym. Benen bara går. Kanske lite för mycket på autopilot, vart ska jag egentligen?

Tusen stopp och konsultation av Google maps. Oharmoniskt, ryckigt och utan flow. Telefon upp, telefon ner.

På banan igen. Åter till flow. Och med ett sug efter dopp. Viker av ut på bryggan, slänger mig i, klättrar upp och torkar på vägen hem.

Med två kilometer kvar stungen av en geting. Svider till. Av rädsla för allergisk chock drar jag upp tempot. För att hinna hem innan jag ska segna ner…

Med 28 kilometer i benen är jag piggast i stan. Dopad av getinggift. Så stark. Alla känslor på 30 km. Och jag älskar dem alla!

 

1 kommentar

  • Svara
    ingmarie Nilsson
    11 augusti, 2022 kl 20:06

    Jag sprang inte lika långt som dig i dag men gissa om jag känner igen tankarna??? Betydligt färre sådana (dalbane)tankar med (ditt) sällskap!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.