Mat

Mutantur

Alltså jag har typ fem intressen: träning, natur, resor, kaffe och mat. Men det är träningen, kaffet och utelivet som får mest plats här på bloggen. Idag får ni stå ut med lite mat. För jag åt gott igår. Och mitt morgonpass i spinningsalen är inte så exciting. Så ett middagstips för er som uppskattar spännande smaker och gudagod mat: Mutantur!Mutantur

Vi hade lite betänkligheter om att gå på restaurang med de nya coronarestriktionerna men då  vi hittills aldrig upplevt något problem på finare restauranger så chansade vi. Och kände oss aldrig obekväma. Det kändes helt Corona-safe.

mutantur

Menyn är  längre än ett marathon och för en med grav beslutsångest blir det lätt lite jobbigt. Och hur många rätter orkar man egentligen?  Men det går bra att dela hel vilt och snart har vi satt en struktur för kvällen. Vi börjar med snacksrätterna och smakar oss igenom råraka med caviar och creme fraiche, smörstekt toast med hummer och pinnbröd.

Rårakan är krispig och god. Pinnbrödet smakar som pinnbröd men utan degen i mitten som kännetecknar skolutflykterna från förr. Allt är riktigt gott men där där hummern biter sig fast lite extra. Får smaklökarna att gå bananas.

Bland de lite större rätterna väljer jag vegetarisk taco medan övriga tar en med kalvbräss. Min är fylld med fantastiskt god grillad broccoli, chiligurka, cashew, ingefära och svart bönkräm. Och här höjer vi umamin ett snäpp till. Nu slår det gnistor där inne i munnen. Det har blivit dags för huvudrätten.

Jag har nu valt bort den friterade jordärtskockan med löjrom och vispad grädde trots att hela rätten ropar efter mig. Jag börjar bli mätt. Men har faktiskt redan ångrat mig.

Det blir en kroppkaka med karamelliserad lök, Karl Johan-grädde, ramslök och mandel istället. Supergott med mandel till kroppkaka, hur kan jag inte ha kommit på det tidigare?

Dags för efterrätt. Fredrik väljer ost men jag vågar inte då det är mögelost. Jag äter nästan allt men där brukar det ta stopp. Jag går på en mandelkaka istället, medan dottern testar chokladtartlet.

Allt är gott men det är Fredrik som går vinnande ur efterrättsvalet. Frusen kornblomst (ost) med krispig råg, vinägeraprikos och rosmarinkola är kvällens surprise. Något som man blir lycklig i hela själen av att ha fått testa. För nej, han fick inte ha den i fred…

Det enda dåliga med det här besöket var att vi blev mätta. Utan att ha ätit ens en femtedel av menyn. Jag tror jag måste tillbaka. Den där friterade jordärtskockan skriker efter mig…

2 Kommentarer

  • Svara
    Helena
    31 oktober, 2020 kl 22:08

    Läste en recension av Bong häromdagen som gav visst sug att testa ;-)…

    • Svara
      Anna
      4 november, 2020 kl 07:55

      Tycker jag du ska göra! Vi var supernöjda!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.