Skåneleden 2020

Skåneleden SL2: Hässleholm-Lillsjödal-Sösdala

På vår 20-åriga bröllopsdagsutmaning att springa hela Skåneleden kom turen idag till Etapp 4 och 5 mellan Hässleholm och Sösdala. I skånsk härlig snålblåst…

Skåneleden sl2

Halva grejen med att springa Skåneleden är att få logistiken att fungera. Man behöver placera bilen på lämpligt ställe med tåg- eller bussförbindelse, lyckas passa tidtabeller, åka kommunalt och dessutom hitta tillbaka till bilen.  Idag körde vi till Sösdala station och tog därifrån tåget till Hässleholm C, där det väldigt lägligt finns ett Espresso House.  Efter uppladdning med cappuccino sprang vi sedan tillbaka till bilen. Det som tog åtta minuter med tåg skulle visa sig ta tre timmar till fots…

Sösdala station

Leden är lättsprungen ut ur Hässleholm, med mycket asfalt och grusvägar. Min maskin går igång på sånt. Fredrik har utrustningsbekymmer och gnäller lite mer. Speciellt när det kommer en hagelskur innan vi ens fått upp värmen. Anyway, hans långkalsonger hakar upp sig i vindbyxorna och han får ett motstånd att jobba mot som tydligen förstör hela upplevelsen. Det dröjer inte många kilometer innan brallorna åker ner och långkalsongerna åker av.  Gässen i sjön tappar hakan en smula men i övrigt går hans tilltag ganska obemärkt förbi.

skåneleden sl2

Men det är inte bara Fredrik som har problem med utrustningen. Jag har fel skor. Stundtals i alla fall. Etappen är en salig blandning av långa sträckor grusväg och extremt lerig terräng. Därför blir det svårt att välja rätt. Jag har grusvägsskor och får sota i leran, glida rundor och halka omkring. Känner mig extremt klumpig därute, jag som precis börjat få upp lite självförtroende i terrängen.

I jämförelse med etapp 4B och 4C som också går från Hässleholm, men på andra sidan Finja-sjön, smäller denna etapp inte lika högt. Det är långa sträckor av grusväg och till och med asfalt. Det är pinniga skogar och rätt mycket fält. Leden är dessutom mycket sämre uppmärkt och vi kommer fel ett par gånger. Korta sträckor på Göingeåsens södra del är dock helt magiska om än med galna höjdmeter både upp och ner.

Ett par besvärliga långkalsonger, många höjdmeter, mycket vatten och oftast lättsprunget. Det blir sammanfattningen av denna etapp.

Avverkat idag 24 km (plus 3 km transport till tågstation).
Totalt på leden under 2020: 66 km.
Kvar att roa oss med: 1184 km.

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.