Aktuellt

Midsommardagstipset: Köpenhamn

När hela Sverige håller stängt är det tur att det bara är 60 minuter till utlandet! Idag gjorde vi Köpenhamn och hittade guldkorn i både mat- och kaffeväg. 

Eftersom jag älskar cappuccino på havremjölk letar jag kaffebarer via världens bästa oatfinder. På Risteriet  startar vi dagen med en galet god cappuccino modell stor. Hit ska du gå om du har vägarna förbi. En cool liten lokal med udda inredning, nära centrum men ändå långt från Strögets turistfeeling.

Efter en midsommarafton med mycket mat och tre omtag på jordgubbskakan (recept längst ner – ni måste prova!) är längtan stor efter en fräsch lunch.  Gör min research och hittar Souls. Ett vegancafé med sallader, mackor, pizza, smoothies, och coola frukostar.

Blir kär vid första ögonkastet. Lastpallar på väggarna, växter ur lamporna och coola detaljer. Fredrik och jag tar varsin Viking sallad och Alva går loss på en sandwich. Medan vi njuter av den überfräscha lunchen smygkikar vi på paret bredvid som helt uppenbarligen spelar in en youtube-video om sitt besök. De har värsta proffsutrustningen i form av lampor, speglar och ljudupptagningsutrustningen Allan. Jag känner mig not so proffsig när jag tar fram mobilkameran och knäpper en snabb bild till min något mindre glammiga blogg….

Glammigt eller inte, vi verkar i alla fall vara lika nöjda med maten!

Men tillbaka till midsommarkakan. Den är signerad Sandra Mastio. Henne kan man alltid lita på! Så här gick det till:

  1. Gör grov mandelmassa genom att mixa 100 g blötlagd mandel (med skal), med 0,5 dl kokossirap, 1 tsk kardemumma och 2 msk vatten)
  2. Dela 6-7 jordgubbar
  3. Skär små bitar av rabarber och doppa i socker
  4. Hacka 1 dl vit choklad (vi tog 0,5 dl)
  5. Ta ett sockerkakarecept och bryn smöret som ska vara i ordentligt! Ta mjölk om receptet säger vatten!
  6. Häll smeten i en smord form, bröad med kokos.
  7. Tryck ner jordgubbar, rabarber, vit choklad och kluttar av mandelmassan.
  8. Hyvla över 50 g smör
  9. Baka långt ner i ugnen, 175 grader, ca 40 min eller tills provstickan är torr.

Vi serverade med grädde och tjugo ton färska jordgubbar. Sa jag att jag tog om tre gånger….?

Bilden smyglånad av Sandra Mastio. Jag hoppas hon inte misstycker. Jag hann äta upp min innan jag fick fram kameran….

7 Kommentarer

  • Svara
    Hanna
    25 juni, 2017 kl 09:53

    Åh, mums. Den där kakan vill jag ha!

    • Svara
      Anna
      25 juni, 2017 kl 20:18

      Mmmmm. Åt resterna idag. Lika gott fortfarande!

  • Svara
    Trail och Inspiration
    25 juni, 2017 kl 10:37

    Men åååh, vad mysigt det såg ut!! Cool stil! :-)

    • Svara
      Anna
      25 juni, 2017 kl 20:19

      Superfint! Trivdes som fisken! Synd att man inte kan äta frukost, lunch och hamburgare på samma gång. Vem uppfann det där med att bli mätt liksom…?

  • Svara
    Mari
    25 juni, 2017 kl 13:31

    Mysigt! Danmark är fint :)

    • Svara
      Anna
      25 juni, 2017 kl 20:20

      Superfint. Men så nära att jag glömmer bort att det finns :)

      • Svara
        Mari
        26 juni, 2017 kl 14:50

        Kan tänka mig att det blir så :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.