Chokladlycka och andra bra anledningar att gilla HBGM

Det är inte i varje startkuvert man får choklad…
Fil 2016-09-02 10 07 47

Men man kan ju inte annat än bli lycklig av överraskningen. Choklad från Chocolatte, och alla matnojor försvann. Nu vet jag vad jag ska ladda med!

Det finns många anledningar till att jag älskar Helsingborg marathon. Ett klockrent val av sponsorer är ett av dem! Här är några fler:

Det känns så himla familjärt. Simon och Andreas är så synliga. Man vet vem som roddar, man vet vem som har skor och vem som kör utan.  Man får en pratstund när man stöter på dem, om det så är i en bur i Helsingborg eller på Göteborgsvarvsmässan. Vem bossar Stockholm marathon liksom? Och har hen skor…?

Banan är så vacker och varierande. Vi snackar allt från hav till skog, till slott. Vanliga bostadsområden, strandpromenad och grisar. Det går upp och ner, men aldrig någonsin springer vi på samma ställe två gånger. Inga varv, bara nytt och fräscht från start till mål.

Publiken är grym. De bjuder på kaffe och massage för den som fått akut kramp. De sjunger och sprutar vatten. Det är liksom fest i stan.

Det är snyggt. Loggor, nummerlappar, hemsidor, foton. Stilrent och fina färger. Fräscht!

Foton är gratis. Bara att plocka och använda. Utan någon snål Marathonfoto-stämpel över hela nyllet.

Spännande och uppdaterad Behind-the-scenes på sociala medier. Så kul att följa hela arbetet. Och det känns tryggt att veta att fruktleveransen precis kom…

Ja alltså det finns så många bra anledningar att inte stanna i soffan i  morgon.  Jag är supertaggad och vill bara uppleva njutningen. Mitt vänsterben är inte lika taggat. Jag hoppas det håller ihop hela vägen så att jag får ligga utmattad på gräsmattan och äta choklad sen. För den här festen vill jag inte missa.

Planen är att hänga med Kenth och hans 3:30-ballonger så länge det går. Förra året höll det i 3 mil. Målsättningen (om benet håller) är att bita i lite till. Blir det benprotest så vetetusan. Då blir det tröstcappuccino och det andra brutna loppet någonsin. Den som lever får se, men nu tänker vi positivt.

Let’s do this.

12 Kommentarer

  • Svara
    Joanna S
    2 september, 2016 kl 11:44

    Det kommer gå bra imorgon! Det sitter ju bara i huvudet remember? ??

    Håller med i allt positivt du skriver om Hbg marathon! ?Får nog springa det igen någon gång…

    • Svara
      Anna
      2 september, 2016 kl 13:08

      Huvudet är en konstig pryl. Jag hoppas du har rätt. Det finns nog platser kvar till efteranmälan. VI hade kunnat ha chokladpicknick i gröngräset efteråt.. :)

  • Svara
    Mia
    2 september, 2016 kl 14:32

    Fan också… Jag var så nära den där chokladen! :P

    • Svara
      Anna
      2 september, 2016 kl 14:41

      Din tur nästa år! För då kommer du väl? Jag lockar med cappuccinosightseeing och chokladpicknick i gräset efteråt!

  • Svara
    Mari
    2 september, 2016 kl 15:01

    All lycka till! Du kommer klara det galant <3

  • Svara
    Rund är också en form!
    2 september, 2016 kl 19:19

    Nu har du nog övertalat mig. Får boka in min första asfaltsmara (hallå, hur tänkte jag nu?) där nästa år…! :-)

    • Svara
      Anna
      4 september, 2016 kl 21:31

      Jag har just övertalat dina fjällmaravänner om en dubbel nästa år. Åre OCH Helsingborg. Känn grupptrycket :)

  • Svara
    Ingmarie
    2 september, 2016 kl 20:09

    Nästan så jag blir sugen! På en asfaltsmara alltså. Chokladen går ju liksom alltid ner. ;-)

    • Svara
      Anna
      4 september, 2016 kl 21:32

      Jamen kom! Du vet ju hur fint det är på banan, och hur bra spradamöjligheter det finns!

  • Svara
    Staffan
    2 september, 2016 kl 20:17

    Stort lycka till!

  • Svara
    Charlott
    2 september, 2016 kl 21:52

    Lycka till! Du är grym!

  • Svara
    Länkkärlek & Löparinspiration! | Rund är också en form - Trail & Träning
    16 oktober, 2016 kl 19:29

    […] Fattar inte… Men ett plus i kanten kan ju vara att man får finchoklad när man går i mål. Och i startkuvertet! Wow, […]

  • Kommentera