Croissantchocken

Bagerierna här sätter ut innehållsförteckning vid sidan om de kakor och bröd de säljer. En bra idé såklart. Men skrämmande…

Vill inte tro att det är E-nummer i denna...

Vill inte tro att det är E-nummer i denna…

Läser innehållsförteckningen på lappen som hänger vid den croissant jag precis handlat. Jag tänker mig att det borde stå typ vetemjöl och en sjuhelsickes massa smör. Och lite jäst, salt och socker.

Jag förstår inte kroatiska men en blind kan se att den här listan är LÅNG, typ trettiofem ingredienser. Och många E:n. Margarin lyckas jag också läsa och vet därmed att den croissant jag håller i handen varken kommer vara frasig eller god. Kakor bakas med smör. Punkt.

Croissanten går ner. Smakar källarfranska. Så mycket party för dom pengarna. Tur att jag inte vet vad bagerierna hemma stoppar ner i mina croissanter. Då kanske jag hade tappat sugen. Och det hade varit synd för mitt fredagsfika…

6 Kommentarer

  • Svara
    Anna
    29 juli, 2016 kl 23:25

    Kom till mig och fika, jag har alltid riktigt smör i mina kakor!

    • Svara
      Anna
      30 juli, 2016 kl 19:47

      Jag vet! Dina kakor är bäst! Och kanelbullarna…. Nomnom!!

  • Svara
    Marie
    30 juli, 2016 kl 00:23

    Håller helt med angående smöret! Sen undrar man hur E-nr hör hemma i croissanter. Bör inte få kallas croissant då!?

    • Svara
      Anna
      30 juli, 2016 kl 19:49

      Det är väl för att den ska kunna ligga ute hela semestern utan att bli torr…. Fast inte ens det funkade, har aldrig ätit något så torrt :(

  • Svara
    marinaefbg
    30 juli, 2016 kl 20:59

    Kom till Falkenberg så bjuder jag dig på fika på Borgmästargården (Solhaga) – jag lovar, godaste du någonsin ätit!

    • Svara
      Anna
      31 juli, 2016 kl 15:44

      Åååå det lät ju inte dumt alls! Nu måste jag hitta en bra anledning att åka till Falkenberg :)

    Kommentera