Bagerierna här sätter ut innehållsförteckning vid sidan om de kakor och bröd de säljer. En bra idé såklart. Men skrämmande…
Läser innehållsförteckningen på lappen som hänger vid den croissant jag precis handlat. Jag tänker mig att det borde stå typ vetemjöl och en sjuhelsickes massa smör. Och lite jäst, salt och socker.
Jag förstår inte kroatiska men en blind kan se att den här listan är LÅNG, typ trettiofem ingredienser. Och många E:n. Margarin lyckas jag också läsa och vet därmed att den croissant jag håller i handen varken kommer vara frasig eller god. Kakor bakas med smör. Punkt.
Croissanten går ner. Smakar källarfranska. Så mycket party för dom pengarna. Tur att jag inte vet vad bagerierna hemma stoppar ner i mina croissanter. Då kanske jag hade tappat sugen. Och det hade varit synd för mitt fredagsfika…
6 Kommentarer
Anna
29 juli, 2016 kl 23:25Kom till mig och fika, jag har alltid riktigt smör i mina kakor!
Anna
30 juli, 2016 kl 19:47Jag vet! Dina kakor är bäst! Och kanelbullarna…. Nomnom!!
Marie
30 juli, 2016 kl 00:23Håller helt med angående smöret! Sen undrar man hur E-nr hör hemma i croissanter. Bör inte få kallas croissant då!?
Anna
30 juli, 2016 kl 19:49Det är väl för att den ska kunna ligga ute hela semestern utan att bli torr…. Fast inte ens det funkade, har aldrig ätit något så torrt :(
marinaefbg
30 juli, 2016 kl 20:59Kom till Falkenberg så bjuder jag dig på fika på Borgmästargården (Solhaga) – jag lovar, godaste du någonsin ätit!
Anna
31 juli, 2016 kl 15:44Åååå det lät ju inte dumt alls! Nu måste jag hitta en bra anledning att åka till Falkenberg :)