Vad göra med en tofu?

Rester har aldrig klingat fint i mina öron. Ett nödvändigt ont som mest ska ätas för att man inte ska slänga mat.  Fast ibland är resterna to die for. Som idag. När man nästan slickar tallriken och önskar att det funnits rester av resterna…

Och nu tänker ni oxfilé men det var Tofubollar. Kan låta osexigt men de var grymma. Smakade inte ens tofu…

Fil 2016-02-24 14 41 49

Recept från Ännu mera vego. Here goes:

300 g naturell tofu
1 dl valnötter
2 dl hasselnötter
1 gul lök
1 krm chiliflingor eller 1 tsk hackad färsk
0,5 dl vetemjöl
2 msk vatten
1 msk japansk soja
1 tsk örtsalt

1. Mosa tofun i en skål
2. Finhacka lök och blanda ner i tofun. Hacka nötterna fint och blanda ner 2/3 i smeten. Tillsätt resten av ingredienserna och bearbeta smeten med händerna tills den håller ihop.
3. Forma bollar av smeten och rulla i resten av nöthacket.
4. Stek bollarna i olja i en stekpanna tills de fått fin färg.

Tofu är en skum produkt. Liksom fulgod. I det här receptet var den bara god!

3 Kommentarer

  • Svara
    Kari
    24 februari, 2016 kl 17:03

    Jag ber om ursäkt för nörderi men vilken sorts tofu skall det vara? När du skriver ”mosa” så gissar jag på sån där japansk silkestofu som faller sönder bara man tittar på den? Låter helt klart som ett spännande recept!

    Mvh Hon som tillbringat alldeles för mycket tid i Kina

    • Svara
      Anna
      24 februari, 2016 kl 22:40

      Alltså vanlig hederlig tofu. En sån där klump man köper på ICA…. :) /MVH hon som aldrig varit i Kina och inte vet vad silkestofu är :)

  • Svara
    Malin - Lite Längre
    22 mars, 2016 kl 18:51

    Hmm… Tror jag måste läsa min Ännu mera vego lite bättre för det där har jag missat. Såg ju dö-gott ut!

  • Kommentera