Aktuellt

Kjoltorsdag

Jag vet inte vad kjoltorsdag är mer än att Mia alltid är fin i kjol på torsdagar. Jag har nästan aldrig kjol till vardags men springer mer än gärna i en. Snyggt och praktiskt på samma gång. Sorry killar, men i dag snackar vi kjol på bloggen.

Kjol kan tyckas lätt men det verkar faktiskt väldigt svårt att göra en kjol med passform. I alla fall i min passform. Med reservation för att det jag som är felskapt då alltså. Det finns faktiskt bara två märken av alla jag testat som lyckats: loverunning och Raceready.

  image
Tre favoriter…

Craft har gjort miljoner försök i de finaste färger, men ingen har hittills suttit bra på mig. De följer liksom inte kroppen utan står rakt ut. En mycket sorgsen upptäckt, då årets lila version var galet fin.

Och så Salomon. Jag har trånat efter deras fina kjolar sedan stenåldern och i våras tömde jag spargrisen och köpte en. Härligt ljusblå/vit. Somrigare än sommaren själv. Men… 

Tightsen under är av modell kompression. Jättekompression. Smiter åt kring låren så att låren putar ut lite käckt under tightsen. Inte så smickrande. Dessutom består kompressionen av ett plastigt rutnät som kliar till förbannelse. Formen ganska ok men kjolen faller inte lika fint som loverunning och raceready.

2015-07-01 17.17.37 
Nytt i kjolgarderoben. Inte helt övertygad även om den är SÅ fräsch!

Springer du i kjol? Vilken är din favorit?

12 Kommentarer

  • Svara
    Mia
    2 juli, 2015 kl 13:47

    Tack för påminnelsen om kjoltorsdag. Fick en liten lätt panik där till jag tittade ner och såg att jag har kjol ändå eftersom det är varmt ute :)) Har aldrig sprungit i kjol. Kanske får ändra på det. I alla fall på torsdagar.

    • Svara
      Anna (orka mera)
      2 juli, 2015 kl 21:50

      Och jag ska börja ha mer kjol till vardags. I alla fall på torsdagar. Utmaningen känns lite lättare nu i sommarvärmen, så det ska nog gå. I alla fall tills det börjar regna…

  • Svara
    anneliten
    2 juli, 2015 kl 15:54

    Du är så fin i dina kjolar. Själv har jag inte köpt nytt sedan löparkjolen uppfanns tror jag – så det är tights jag tränar i – gamla tights. Men å andra sidan har jag en filosofi som säger att man kan se ut lite hur som helst när man tränar (samtidigt som jag är rätt noga med klädseln i jobbet). Du jobbar ju med träning inser jag – klart du ska vara fin då :-)

    • Svara
      Anna (orka mera)
      2 juli, 2015 kl 21:52

      Haha, jag gillar att vara fin när jag springer, medan jag är mindre noga på jobbet. På det andra jobbet alltså, där jag inte tränar….

  • Svara
    Lotta
    2 juli, 2015 kl 17:33

    Nä, har aldrig sprungit i kjol. Det ser fint ut, men känns helt fel för mig. Har inte ens provat men är övertygad om att det skulle kännas ”o-träning”. Däremot gav jag till slut vika och provade golfkjol för ett par år sedan och det är VÄRSTA grejen, sååå smart – bara det inte är högsommarvärme för då blir det för varmt och klibbigt med dubbla lager och alldeles för mycket tyg. Tror lite grann att jag skulle tycka så även med löparkjol, jag är varm av mig och svettas mycket så fort jag rör mig.

    • Svara
      Anna (orka mera)
      2 juli, 2015 kl 21:54

      Tycker inte jag svettas mer än i vanliga tights. Men så är jag inte så värmekänslig heller :)

  • Svara
    Sofie
    2 juli, 2015 kl 18:17

    Är det tights under kjolen, eller är låren fria? Jättefint är det i alla fall :)

    • Svara
      Anna (orka mera)
      2 juli, 2015 kl 21:54

      Jag har alltid tights i mina. loverunning har även en modell med bara trosa, men jag tycker det känns lite naket. I fall det skulle blåsa storm :)

  • Svara
    Stina - itsallaboutmovement
    2 juli, 2015 kl 18:41

    Älskar att springa i kjol, har en från Northface som faktiskt faller riktigt bra, fjäderlätt och tunn är den också. Som att springa naken ;) Better than naked heter modellen passande nog.

  • Svara
    Ingmarie
    3 juli, 2015 kl 22:42

    Har i princip nästan alltid kjol nu för tiden. :-) Lululemon har några ruskigt fina! (Som min gula.) Sitter perfekt!

    • Svara
      Anna
      4 juli, 2015 kl 11:29

      Måste testa! Synd att lululemon i Sthlm hade stängt när jag var där :(

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.