Aktuellt

Hemköp

Jag är en ICA-människa. Jag tror det finns ICA-människor och COOP-människor precis som det finns hund- och kattmänniskor och morgon- och kvällsmänniskor.

Hemköp har jag nog nästan aldrig besökt, men nu mina vänner har Kävlinge blivit med Hemköp och naturligtvis var jag tvungen att ta mig dit och kolla utbudet.

Jag älskar att gå i mataffärer. Kan gå omkring i en halv eftermiddag och bara titta. Blir lycklig av ekologiskt. Av fröer, gryner, nötter, bars. Av Kung Markatta och Renee Voltaire. Av havremjölk.

 
Amerikanskt nöje – Whole Food’s market. I en klass för sig!

Hemköp alltså. Kommer direkt in bland grönsakerna och frukten. Fint och prydligt upplagt och av det jag tänker handla finns allt i ekologiskt. Börjar bra.

I köttdisken finns ekologiskt nötkött och fläskkött. Vad jag ser finns ingen ekologisk kyckling men näst bäst i alla fall en närproducerad majskyckling.

Brödavdelningen är lite urplockad men det kan väl vara förlåtet en lördag kväll. Smyger mig vidare och hittar hyllan HYLLAN:

Lycka ända in i märgen. Alltså, folk kan bli lyckliga av att kolla in nya tv-apparater eller dyra bilar, men det HÄR är riktig lycka. Lyckas begränsa mig till att bara handla upp halva sortimentet…

Cruisar vidare till dagens viktigaste mål. Havremjölken. Den som avgör om det ska bli guldstjärna eller inte i betyg för affären. Den vanliga havremjölken finns och jag roffar åt mig ett par ex. Sen tar det stopp. Baristamjölken finns inte. Den som skulle ge guldstjärnan.

Men jag är nöjd.  Lite baristamjölk på det så kan de räkna med en ny kund!

Gillar du att gå i mataffär?

17 Kommentarer

  • Svara
    Mia
    19 maj, 2015 kl 08:54

    Jag är en Coop-människa och så hänger jag gärna på Willys. Ser dock att Bouncebollarna (som jag aldrig köper) kostar bara 13 spänn på ditt Hemköp. På mitt centrala Coop kostar de närmare 30. Hahaha… Jag får flytta om jag ska smaka dessa. Och jo, jag gillar mataffärer. När jag har riktigt gott om tid.

    • Svara
      Anna
      19 maj, 2015 kl 20:41

      Ja det är grymt billigt, de brukar kosta minst 25! Måste dit och bunkra innan de upptäcker det :)

  • Svara
    pernillabredolt
    19 maj, 2015 kl 09:03

    Ser samma som Mia, 13 spänn för Bounce bollar. Närmare 30 här i Sthlm också. Eller iaf på den ICA som jag handlar på. Annars är jag ICA människa in i hjärtat, äter inte mat från Coop för att jag tycker det smakar annorlunda även om det är samma grejer. Hemköp har jag 10 meter från dörren fast går bara dit i nödfall.

    • Svara
      Anna
      19 maj, 2015 kl 20:42

      Tänk att jag inte ens noterade det när jag var där, med det är ju grymmebilligt!

  • Svara
    Marina
    19 maj, 2015 kl 10:11

    Jag är också en ica-människa men jag är otrogen på Coop ibland eftersom dom har vissa ekologiska produkter som Ica inte har, typ rostad lök och majsmjöl. Jag har en bra dialog med de ansvariga på mitt Ica, har varit en rätt besvärlig kund som tjatat om ekologiska produkter, nu ramlar dom in av sig själv men så var det inte gör ett år sedan igår hittade jag ekologisk färsk grön sparris! Lycka!

    • Svara
      Anna
      19 maj, 2015 kl 20:44

      Ja man blir helt lycklig när man hittar något nytt eko. Väntar otåligt på sugar snapsen…

  • Svara
    Nina
    19 maj, 2015 kl 11:39

    Jag är som du! Och som finländare älskar jag att gå i era matbutiker, de ligger ljusår framför våra dito! Hade helst importerat ett helt ICA :)
    Så japp, jag dissar helt klart IKEA (och vilken bil-, kläd- eller elektronikaffär som helst) för ICA!!!

    • Svara
      Anna
      19 maj, 2015 kl 20:45

      Nämen då kan man ju inte åka till Finland på semester :)

  • Svara
    Nipe
    19 maj, 2015 kl 11:50

    Älskar att gå i matbutiker, i synnerhet utomlands. Här hemma är jag en Ica – människa. Vi har Coop i vårt lilla samhälle men det klickar inte riktigt. Willys gör jag enträgna försök att gilla men det går inte! På väg hem från jobbet finns en stor CityGross och det börjar bli lite kärlek där. Bouncebollar har jag inte hittat här i Blekinge alls faktiskt, nån som vet?

  • Svara
    Cecilia
    19 maj, 2015 kl 12:38

    Jag har alltid varit ett ICA-fan men har nu svikit dem :) Är nu Willys mer trogen och det är pga att jag inte kan låta bli att handla massa trams som jag egentligen inte behöver….ljus, ljusstakar, ljuslyktor, köksredskap,vaser, blommor, trädgårdsgrejor jaa listan kan göras lång!! Coop har jag faktiskt aldrig gillat men köper gärna köttet hos vår lokala mindre butik pga att det är så fint!

  • Svara
    Johannes
    19 maj, 2015 kl 13:21

    Jag är ICA-kille alla dagar i veckan.
    Fas helst hade jag sett Whole Foods expandera internationellt och bestämt att Sverige ska vara först ut med en butik… Fullkomligt älskar WF och springer dit (verkligen springer) så fort jag har chansen i US.

  • Svara
    Rund är också en form!
    19 maj, 2015 kl 15:03

    Om jag går utan barnen (eller möjligen med ett utav dem, då är det ganska lugnt).
    Jag har alltid varit en ICA-person. Men vi fick ett nytt Coop här för ca ett år sen. Var ”otrogen” och det första jag ser (!) är en lååååång ekologisk hylla, längs hela vänsterkanten. Och så frukt på höger. WOW!! :-o :-D

  • Svara
    Rund är också en form!
    19 maj, 2015 kl 15:04

    PS. Åh, vad kul att höra din röst i förra inlägget! :-)

  • Svara
    Lotta
    19 maj, 2015 kl 15:05

    AVSKYR att handla och när jag kan skickar jag maken i stället. Nästan enbart ICA som gäller även om jag vet att Coop har ett fantastiskt ekologiskt sortiment. Hemköp har vi aldrig haft närmare än 2,5 mil så det har aldrig varit ett alternativ.

  • Svara
    Snorkkis
    19 maj, 2015 kl 16:47

    Egentligen är jag ICA människa som tycker om att gå och kika i matbutiken, speciellt om jag är ute o reser, men nu har jag paus i vanligt matbutiksbesökande och det mesta klickas hem på nätet. På nätbutiken kan man iofs surfa runt på en och annan intressant matavdelning också men oftast går jag igenom favoriterna (saker jag handlat tidigare) och klickar. Mycket praktiskt. Så praktiskt att jag efter ett butiksbesök förra veckan kom hem alldeles förundrad och sa till maken ”Tänk att folk fortfarande går till fysiska butiker och handlar. Är inte det lite förlegat?”

  • Svara
    Mari
    19 maj, 2015 kl 18:33

    Flanera i mataffärer är underbart. ICA-Maxi, I love It. Det är bättre än ett köpcentrum vissa gången =)

  • Svara
    Richard (rundtramp.se)
    19 maj, 2015 kl 23:01

    Haha, vad härligt. Ja, jag är lite likadan. Jag är inte alls så kunnig som du, men gillar ändå att strosa runt och kolla i välsorterade mataffärer. Tyvärr går ju trenden mot sämre utbud i flera butiker. Men kudos till dem som vågar ha megabrett sortiment, med god kvalité. Dvs. för mig går extremlågpriskedjor bort.
    Härlig humor i ditt inlägg – Gillar!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.