Aktuellt

Acklimatiseringsproblem

Förvirringen är stor. Var är liksom äggröran?

äggröra

Istället för frukostbuffé blir det den vanliga gröten, som förvisso är underbar men som inte diskar undan sig själv. Istället för följsamma tights och färgglada funktionströjor pressar jag ner mig i ett par jeans och en vanlig stickad tröja. STICKAD?? Var det inte vår sa du?

En långpanna i trevligt sällskap är brutalt utbytt mot en tågresa. Packad som en sardin i en sardinburk har jag minst lika MYCKET sällskap, men ingen som pratar kilometertider eller framtida löparplaner och mål.

Inte heller på jobbet kan jag studera senaste löparmodet eller olika spännande löpsteg. Alla sitter mest på rumpan. Så även jag. Tills jag får myror i brallan och börjar gå skytteltrafik till skrivaren. Håller mig till promenad, tänker att folk skulle undra om jag plötsligt börjar springa skrivar-intervaller.

På folks armar sitter vanliga klockor. Sånna där i silver och guld. Med blingbling. Inte en endaste Garmin. Hur vet man då vilken stegfrekvens man har på sina skrivarpromenader?

clip_image001

Klockan nio har jag smält min gröt och börjar bli hungrig. Panikhungrig. Man står sig mycket längre på trerätters frukost (eller fyra-femrätters med för den delen…). Ser mig om efter ett apelsinträd men hittar inget på kontoret. Får nöja mig med en rejäl laddning nötter för att överleva till lunchen på playan. Eller i köket då alltså. Och rester i matlåda istället för den perfekt stekta laxen. Mikro-plinget istället för brisen från havet.

clip_image001[6]

Den raspande känslan av sand mellan tårna har förflyttat sig till halsen. Jag kraxar som en portugisisk fiskmås. Och det är väl så nära Portugal jag kommer idag. Som en fiskmås. I övrigt känns allt väldigt hemma. Tvätthögar på golvet, en oupplockad diskmaskin och ett halvtomt kylskåp. Bergis inte ens någon spännande person som kommer och håller föreläsning för mig ikväll.

5 Kommentarer

  • Svara
    Mari
    23 mars, 2015 kl 19:05

    Underbara ord. Och du, hoppas du slipper bli sjuk. kramar

  • Svara
    Hanna
    23 mars, 2015 kl 21:39

    Borta bra men hemma bäst!

  • Svara
    Kicki
    23 mars, 2015 kl 21:53

    Jag blir så lätt rastlös efter att jag kommit hem från en resa (letar ny resa direkt), även om det är ’borta bra men hemma bäst’. Men du har ju Kroatien att se fram emot om jag inte minns fel…

    • Svara
      Anna
      24 mars, 2015 kl 10:10

      Precis. Kroatien om en månad! Känns helt ok :)

  • Svara
    Lotta
    23 mars, 2015 kl 23:15

    Här snackar vi omställningsproblematik.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.