Aktuellt

Mission completed

Jag har via Niana haft i uppdrag att rasta SEB:s Malmö-personal på luncherna under hösten. Låta dem springa av sig lite.  Idag var det dags för nionde och sista tillfället, och den tappra skaran som dök upp fick testa allt från fartlek till tabataintervaller. Sista gången får man ju också bjuda på lek, så en omgång av den berömda ormen klämde vi också in.

Vilken lyx att få göra sånt på arbetstid. Det borde alla få möjlighet att göra!

IMG_4280 
En annan orm – Portugal 2012

Har du möjlighet till träning på arbetstid? Och i så fall… tar du chansen?

8 Kommentarer

  • Svara
    Lina
    19 november, 2014 kl 15:00

    Jajamen, tränar 2 luncher i veckan när jag är frisk och oskadad. Dock får vi inte betalt för det, men vi har flexlunch och det är helt accepterat att ta längre lunch för att träna.

    Föreslog friskvårdstimme på jobbet och fick svaret ”men det är ju bara ni som redan tränar som skulle tjäna på det”.

    • Svara
      Anna
      19 november, 2014 kl 21:42

      Tyvärr har dom nog ganska rätt… Det blir gärna så. Och jag kan verkligen inte fatta, varför de andra inte utnyttjar möjligheten när den serveras. Tror alla mår gott av lite friskluft, miljöombyte och puls på lunchen!

  • Svara
    Mia
    19 november, 2014 kl 16:01

    Som konsult är det just nu lite dåligt med träningstid tyvärr. Fast när jag var statligt anställd – då jäklar. Aldrig mindre än en friskvårdstimme i veckan ;)

  • Svara
    Mari
    19 november, 2014 kl 18:39

    Nix. Sådant kan inte klämmas in. Så tråkigt!

  • Svara
    Maria
    20 november, 2014 kl 08:30

    Genom mitt säsongsjobb som kyrkogårdsarbetare har vi en friskvårdstimme i veckan, som man kan dela upp i två halvtimmar om man vill. Måste vara pulshöjande aktivitet som t.ex. promenad, stavgång, löpning. Jag brukar använda den till morgonlöpning första timmen på arbetsdagen (oftast fredagar så dagen känns kortare..).
    Vi börjar halv sju så jag börjar springa strax efter 6 så jag hinner med minst en timme och snabb dusch efteråt så jag inte går över timmen.

    Dem satsar mycket på friskvård med hälsokontroller etc eftersom jobbet är så fysiskt och slitigt. Det är bra tycker jag!

  • Svara
    ultrabrdo
    20 november, 2014 kl 10:32

    Inte än men vi jobbar på att få igenom något. Däremot ser vår arbetsgivare till att vi har betalt gymkort och friskvårdsmassage en gång i månaden. Bara det är toppen!

  • Svara
    Snorkkis
    20 november, 2014 kl 11:54

    Vi har friskvårdstimme men jag får erkänna att jag har varit dålig på att nyttja den på senare tid… vill jobba klart det jag ska göra för att kunna gå hem (eller springa hem) fortast möjliga.

  • Svara
    Hanna
    20 november, 2014 kl 15:56

    Jag jobbar på en högskola och vi har en friskvårdshalvtimme i veckan. Personalklubben ordnar träning i vår idrottshall ett par gånger i veckan. Själv går jag på lunchgympa, ett stationspass en sen eftermiddag och håller själv i ett morgonpass på annat håll. Det är lätt att flexa ut och jobba hemma på kvällen. Lättare än att komma iväg och träna på kvällen, när man har barn som har egna aktiviteter på kvällstid!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.