Aktuellt

Matnörd


Det blir nog en favorit i repris här också…

Jag är en matnörd. Kan ägna timmar på internet för att hitta guldkornen i New York. Barnen förstår inget, “det är väl bara att gå in någonstans”. Men så enkelt är det inte.

Säg att vi har 9 måltider att spendera, då vägrar jag att slösa bort dem på något halvkasst. Maten är ju liksom halva grejen. Ska jag äta hamburgare ska det vara en grym hamburgare, inte McDonalds. Sen vill jag ha den mest autentiska pulled porken och de frasigaste stekta gröna tomaterna. Jag suktar efter de finaste råvarona, den fräschaste veggomaten och den godaste fisken. Jag vill ha de mysigaste ställena och framför allt den GODASTE cappuccinon.

DET kräver research.

Att jag sen inte växlat pengar eller ens vet var passen ligger är en bisak. Det viktigaste är förberett! Ja löprundorna också förståss…

8 Kommentarer

  • Svara
    Sarah Jaxell
    23 oktober, 2014 kl 16:32

    Du får följa Nordic Streetfood på Instagram. Pernilla har just varit på matresa i NY.

  • Svara
    isabella
    23 oktober, 2014 kl 20:03

    Shake Shack har goda hamburgare, tog en vegetariskt gjord på portobello svamp. Jag skulle ha sprungit New York marathon 2012, men en viss storm kom i vägen. Hoppas på bättre tur nästa år.

    • Svara
      Anna
      23 oktober, 2014 kl 21:36

      Portabello är gott! Kul med variation på tema!

  • Svara
    Mia
    23 oktober, 2014 kl 20:44

    Jag tänker att jag är matnörd, men är inget i jämförelse med dig… :) Alldeles för ofta blir det sunk istället för flärd eftersom en är så hungrig när en inte hittar nåt bra ställe att vad som helst liksom duger. Ska skärpa mig!

    • Svara
      Anna
      23 oktober, 2014 kl 21:34

      Och supernörden har alltid ett ton nötter i väskan så att hon håller sig mätt nog att orka hitta något gott :) Fast visst hade det varit enklare att slinka in på mackedonkan ibland….

  • Svara
    Jojohanna
    23 oktober, 2014 kl 21:12

    Vi var där i juli, och jag önskar jag hade hunnit prova igenom varenda ställe jag fått tips om, och lika många ställen jag inte fått tips om, men det finns för många matställen för att ens ha en sportslig chans att prova fler än ett fåtal. Men helt rätt, man ska inte slösa bort en måltid på struntmat! (eller jo, detvå pizzaslicen vi tog med oss upp på rummet sent på kvällen var faktiskt en upplevelse det med, kändes very much american, så det räknas).

    Och inte för att du bad om några tips, men jag kan inte låta bli att ge några ändå.

    Pure Food and Wine, rawfood/veganrestaurang med de grymmaste raw food-efterrätterna jag någonsin ens kommer att smaka! (ja, själva maten gick inte av för hackor heller, den var lika fantastisk den).

    Och nöjdast med brunchen blev vi av Bubby’s (ligger precis i slutet av High Line). Inte bara turister hade hittat dit, det var fullt new york-ös. Kändes ”på riktigt” på nåt sätt.

    Njut av resan, och maten!

    • Svara
      Anna
      23 oktober, 2014 kl 21:29

      Ahhh, tack snälla för tips! Vi har några luckor kvar att fylla. Kollar genast in :)

  • Svara
    Lotta
    24 oktober, 2014 kl 11:42

    Det låter som att det vore en ren njutning att resa med dig! Maten är ju superviktig.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.