Aktuellt

Förkylningsnoja


I år SKA jag använda tröjan. Vägrar bli förkyld!

Med åtta dagar kvar till New York marathon är förkylningsnojan på topp. Tycker jag klarat mig väl från snörvliga personer hittills men igår kom jag inte undan. Hade bokat studiebesök på hemlig plats för hemligt uppdrag med inte så hemlig kollega och svägerska. Personen som möter oss i receptionen låter som en hel snorfabrik. När hon harklar sig låter det som slemmet fyller hennes kropp ända ner till tårna och hostan är brutal. Jag stänger munnen och slutar i princip andas. Vid rundvandringen smyger jag hela tiden fem steg efter och personen i fråga måste tycka jag är helt konstig.

Sarah som inte har något emot att bli lite förkyld och därmed slippa Österlen marathon nästa helg tar risken. Går först och sitter närmast. Pratar. Jag blir den puckade och stumma kollegan som bara ser allmänt korkad ut. Som ler lite men rädslan syns förmodligen i hela ansiktet. Paniken över att bli förkyld.

Vi tar i hand både en och två gånger men jag är sedan noga med att inte ta mina händer ur jackärmarna. När vi säger hejdå kastar jag mig över handspriten. Spritar ner både mig och Sarah. Andas in alla andetag jag missat. Och håller tummarna.

Lite D-vitamin och Probi Frisk till frukost idag!

4 Kommentarer

  • Svara
    Gert Persson
    25 oktober, 2014 kl 09:11

    Efter två förkylningar och en bihåleinfl. med penicillin tar jag nu D-vitamin och Proviva.Vad är Probi Frisk?Lycka till med Österlen marathon. :)

  • Svara
    Rund är också en form!
    25 oktober, 2014 kl 17:13

    Du tvättade händerna med vatten och tvål innan spriten va?
    ;-) Förstår dig precis och hoppas verkligen att du höll dig virus-fri! Man FÅR vara konstig. Konstig är roligt. Ibland…. :-D

    Kram M

  • Svara
    Hanna - Min väg till att bli en bättre löpare + ytligheter
    25 oktober, 2014 kl 20:33

    Hoppas du slipper bli sjuk.

  • Svara
    Lisa
    26 oktober, 2014 kl 07:04

    Hahaha , jag känner sååååå igen mig. Om vi sitter 15 kollegor runt ett bord och någon är sjuk kan jag till óch med ändra plats, och att hålla andan i 5 minuter hahahaa det är så sjukt och så naturligt för oss som vill vara 100 på tävling! Lycka till i NY :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.