Aktuellt

Tillbaka till planen

Har gått ifrån mitt mara-program under två veckors tid. Dels pga fjällmaran och dels pga att jag velat njutningslöpa i naturen snarare än att bränna intervaller på någon tråkig bakgård. Idag var det tänkt att jag skulle återgå till planeringen.

P8060189 
Två veckor med fokus på njutning och natur

Öppnar schemat och hittar…TADAM… tvåhundringar. Kroppen känns förvisso hyfsat ok men vet inte om den är redo för maxinsats tre dagar efter ett fjällmarathon. Har liksom inte hunnit känna på kroppen än, utan suttit i en bil ungefär sedan målgång. Vet faktiskt inte ens om tånaglarna är kvar…

Jag stuvar om, byter plats och ändrar. Det får bli lugn distans idag istället. Känna på kroppen lite först. Senare i veckan utlovas grodhopp i nerförsbacke. Jag längtar redan!

5 Kommentarer

  • Svara
    Ingmarie
    12 augusti, 2014 kl 12:58

    MYCKET klokt! :-)
    Ang din fundering om AXA var din grej så fattar jag nog vad du menar. Jag upplevde det också som häftigt men inte så där så jag slängde mig på anmälan till nästa år.
    För mig var det att det blev för lite löpning och för mycket gå/trippa/halka/plaska/vararäddför att snubblapårötterochstenar-känsla.
    Jag vill kuta! Går jag för mycket blir jag lat och långsam(mare). :-)

  • Svara
    Marina
    12 augusti, 2014 kl 16:42

    Låter väl klokt.
    Hur viktigt är det att sätta i hela foten, inte hälen vid löpning och hur viktigt är det att sätta i foten rakt under höften? Hur mycket energi ska jag som glad motionär lägga på att förändra? Jag bad svägerska fotografera mig förra veckan för att se hur jag springer, tekniskt sett. Sätter i hälen först och foten lite framför höften.

    Ha det bra!
    Kram

    • Svara
      Anna
      13 augusti, 2014 kl 14:42

      Det viktigaste är var foten landar, dvs under dig snarare än långt framför. Där får du mycket mindre belastning på fotled, knä, höfter och ländrygg. Dessutom slipper du bromsa dig själv vilken ett fot långt fram gör. Sen finns det inte ETT löpsteg som är optimalt för alla utan det kan se lite olika ut från person till person. Tycker man att allt fungerar, att man är nöjd med fart och springer skadefritt, då finns kanske ingen anledning att gå in och peta. Vill man få bättre löpekonomi eller bättre förutsättningar för att slippa skador, kan det vara en väl värd investering.

      • Svara
        Marina
        14 augusti, 2014 kl 06:52

        Tack Anna! Jag sätter inte i foten jättelångt framför höften men heller inte rakt under. Ska vara medveten om det i alla fall och tänka.

  • Svara
    Rund är också en form!
    12 augusti, 2014 kl 17:44

    Helt rätt. Ibland får man pussla om lite!
    Förresten; grodhopp i NEDFÖRSBACKE?! :-o Crazy woman! ;-)

    Kram M

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.