Jessica undrade vad jag har i mitt kök. Svaret är massor. För det mesta. Efter en veckas semestrande och glidande på uteserveringar gapar det förvisso mer tomt än vanligt. Men så här brukar det se ut:
I FRYSEN:
Frusna övermogna bananer i bitar. Redo att bli smoothie. (För övrigt världens bästa sätt att inte behöva slänga övermogna bananer)
Hallon, blåbär och mango.
Sojabönor och broccoli.
Lax, torsk, räkor, ekologisk kalv och majskyckling.
Glassbilsglass som barnen köpt men aldrig äter upp… När ska de förstå vitsen med Häagen Dazs???
Kardemummabullar.
Kylklampar.
I KYLEN:
Starkmjölk. Som groggvirke till min dagliga eller fleragångeromdagliga cappuccino. Alltid eko.
Fil och naturell yoghurt. Helst eko, men ibland samarbetar inte ICA.
Havremjölk. Till gröten, müslin, smoothiesarna.
Mandelmjölk. Till smoothies.
Keso, kesella, turkisk yoghurt.
Smör, bregott och ost. (Margarin, Becel, Lätta och annat elände göre sig ICKE besvär!)
Ägg
Jordnötssmör, mandelsmör, cashewsmör.
Miljoner burkar med rester.
Två ton grönsaker, rotfrukter och frukt. Man måste pussla en stund för att stänga dörren.
I SKÅPEN:
Quinoa, matvete, kamutvete, linser, bönor, kikärter, svart ris, soja-spaghetti.
Olivolja, rapsolja, balsamvinäger.
Havregryn, rågflingor, granola, müsli.
Nötter av ALLA slag, kokosflingor, kokoschips, torkade bär, frön.
Onödigt många sorters salt. Kryddor.
Frökex. Fröknäcke.
Mörk choklad. Och lite mer mörk choklad. Av grymmaste kvalitet.
Bjärechips.
Salta nötter från 8T8. Galet goda.
Gammalt godis från gamla barnkalas. Som ingen ätit upp. Som ingen kommer att äta upp…
Kaffe. Finkaffe till min dagliga cappuccino.
Te. Hundra sorter. Kan inte motstå alla fina burkar i affären…
KOSTTILLSKOTT:
D-vitamin. Står orörd just nu. Men till vintern. I övrigt gapar det tomt.
I TRÄDGÅRDSLANDET:
Jordgubbar, hallon, smultron, blåbär.
Krusbär, svarta och röda vinbär.
Tomater.
Mynta, timjan, citronmeliss, rosmarin, basilika.
Typ så ser det ut i mitt kök. Vad har du för godbitar och livsnödvändigheter i ditt?
8 Kommentarer
Andreas
23 juli, 2014 kl 20:11Mer eller mindre samma. De blir mycket bär och frukt smoothies nu när det är varmt, gött före och eller efter träning i solen. En del fröer å sånt i skåpen med. Linfrön. Solros, pumpa, chia, Chia CHIA osv. Kosttillskott, har någon brustablett liknande resorb att ta efter långpass i värmen med mineraler och sånt. Är inget fan av energidryck och gels.
Anna
23 juli, 2014 kl 21:12Ja chia finns det här också. Och rawfood bars. Fast dom är inte i köket utan i tvättstugan (!).
Sarah Jaxell
23 juli, 2014 kl 20:15Det där är ju nästan som hos oss. Plus leverpastej i kylen (livsnödvändigt), bröd i frysen och mer pasta i skafferiet. Och några barnmatsburkar. Men tomt på choklad och lakrits av någon anledning…
Anna
23 juli, 2014 kl 21:13Bröd glömde jag, det har vi också i frysen. Fast inga barnmatsburkar…
jessicaclaren
23 juli, 2014 kl 22:43Älskar att få komma in o kika! Tack Anna! <3
Linda
24 juli, 2014 kl 08:21Vart har du hittat den lagom stora förpackningen med mullbär? :-)
Anna
24 juli, 2014 kl 10:33Här: http://www.rawfoodshop.se/
Underbar att blanda med den lika stora förpackningen ekologiska cashewnötter :)
Mari
24 juli, 2014 kl 08:34Oh, det var ett roligt inlägg =)