Aktuellt

Knäppa brallan, någon?

De där sakerna man tar förgivet med två fungerande armar, de funkar liksom inte lika lätt nu.

image
Rent och fräscht?

I duschen. Hur blir man ren i höger armhåla när man inte kan lyfta vänster arm. Prova om du törs!

Nyduschad. Hur får man dit deodoranten???? Tur man har en hjälpsam man…

Och sen. Behöver ha upp håret i en tofs. MED EN HAND??? Fredrik kan mycket, men det var inte han som gjorde håruppsättningarna på barnen om man säger så… Det får JAG sota för nu. Till och med sjukgymnasten skrattade åt min frisyr!

Knäppa byxorna ja. Det borde ju funka. Om de inte vore så tighta att man måste dra med vänsterhanden för att få ihop dem. Funkar inte. Tar Fredrik till hjälp och sen vågar jag inte kissa på jobbet på hela dagen. Vore liksom pinsamt att behöva fråga kollegorna efteråt…

Diska, städa, laga mat och tvätta klarar jag heller. Men det är ju ganska skönt! Delegera och peka med hela handen funkar dessutom jättebra med högern…

20 Kommentarer

  • Svara
    http://www.traningsgladje.se
    16 april, 2014 kl 15:13

    känner igen det från när jag gick med mitella en gång…

  • Svara
    Helena
    16 april, 2014 kl 15:56

    Känner igen det där från när min högeraxel gick i knas pga av felinställningar framför dator etc. Kunde inte sova på natten eftersom allt gjorde ont och var livrädd att min sambo skulle komma emot axeln. Kunde inte knäppa byxorna eller skjortan som jag valt att ta på eftersom jag inte kunde få på mig något över huvudet – fick hjälp av sambon på morgonen, och av min bästa kompis som vid tillfället arbetade på samma ställe och kunde hjälpa mig att knäppa byxorna igen. Kunde inte heller använda högerhanden till att skriva på tangentbordet, utan försökte att skriva med bara vänsterhanden (waste of time, big time). Och tvätta håret gick ju inte heller så bra….

    Blev sen sjukskriven i en vecka (när jag väl gick till läkaren som undrade vad jag vänta på) med smärtstillande, muskelavslappnande, inflammationssänkande (jag som aldrig äter piller) och order om att antingen ligga ner eller gå men undvika att sitta så mycket som möjligt. Dum som jag var gick jag till jobbet en morgon för ett möte som jag ’inte kunde missa’ och höll på att svimma av all medicin och stillasittande. Sen lärde jag mig att lyssna på läkaren och på kroppen lite bättre. Efter en veckas sjukskrivning, 9 sjukgymnastträffar och flyttning av musen till vänster hand kunde jag återvända.

    Jobbigt du måste ha det. Men vad skönt ändå att du hade tur i oturen och inte skadade nacken eller huvudet! Och att du redan hunnit med att springa dina extremt imponerande 75km!

    Hoppas smärtan lättar snart!

    • Svara
      Anna
      17 april, 2014 kl 05:52

      Oj, det låter som du haft minst lika jobbigt! Varför skulle du inte sitta? Det har ingen sagt till mig. Jag som sitter mest hela tiden….

      • Svara
        Helena
        18 april, 2014 kl 21:20

        Inte helt säker varför egentligen, läkaren berättade säkert varför få för en 6år sen. Kände dock skillnad, att axeln blev sämre när jag satt. Fick så klart sitta för att äta och så men ordern var att inte sitta för länge, högst en timme åt gången tror jag det var. Men vara den första veckan.

  • Svara
    Susanne
    16 april, 2014 kl 15:59

    Kära nån vad som hänt dig! Tur att det gick någolunda bra ändå. Elände med smärta och träningsuppehåll, och diverse vardagssysslor hihi. Tänker på dig. Tackar för en bra blogg, upskattas mycket utav mig, som är löp- häst och hundmänniska från Göteborg! Mvh Susanne

  • Svara
    Susanne
    16 april, 2014 kl 16:02

    Ps min svärmor berättade att hon använde diskborste att tvätta sig i armhålan med när hon var gipsad på armen en gång…alla sätt är bra utom de dåliga…. Susanne

    • Svara
      Anna
      17 april, 2014 kl 05:53

      Haha, den ska jag testa nästa gång! Fast det känns som det kan riva lite oskönt….

  • Svara
    Ann-Sofie Dahlberg
    16 april, 2014 kl 16:09

    Passa på att styra upp i trädgården också …;) det måste gå jättebra att delegera från motionscykeln… kram

    • Svara
      Anna
      17 april, 2014 kl 05:54

      Det var nog dagens bästa tips! Och för att få ordning på HELA trädgården kan jag nog se framemot både ett och två härliga långpass på motionscykeln!

  • Svara
    Gert
    16 april, 2014 kl 16:52

    Klarar du att jobba?Blev du inte sjukskriven?

    • Svara
      Anna
      17 april, 2014 kl 05:56

      Jag är sjukskriven från alla fysiska jobb. Det enda jag KAN göra är i princip att skriva med höger hand på ett tangentbord, så jag valde att jobba min ekonomi-onsdag som vanligt.

    • Svara
      Anna
      17 april, 2014 kl 05:57

      Hahahha, tack för din omtänksamhet! Men det ska mycket till innan jag shoppar på senior-shoppen…. jag är ju trots allt bara 23. Då går jag hellre med öppen gylf :)

  • Svara
    Mari
    16 april, 2014 kl 20:04

    Massa kramar till dig.

  • Svara
    Ingmarie
    16 april, 2014 kl 22:39

    Peka på!!!
    (Men jag tycker också du borde vara sjukskriven!!!!)

    • Svara
      Anna
      17 april, 2014 kl 05:59

      Det är jag. Från nästan alla jobb. Men så har jag ett ekonomijobb på onsdagarna som jag fixar fint med höger hand. Dessutom kände jag att jag behövde komma ur mjukisbrallorna och träffa lite folk. Känna mig lite vanlig och inte som ett paket. Därför valde jag att gå dit. Nu är jag åter i mjukisbrallorna ett tag och kurerar mig.

  • Svara
    Gert
    17 april, 2014 kl 09:15

    Jag förstår att det är jobbigt att vara hemma ensam när döttrarna är i skolan och din man jobbar.Hur känns det i huvudet?Du fick ju en hård smäll.

    • Svara
      Anna
      18 april, 2014 kl 11:56

      Huvudet är ok. Hade ont lördag-söndag men sen släppte huvudvärken. Däremot har aldrig huvudet känts så här tungt att bära. Känns som det väger MASSOR och ibland får jag lägga mig ner för att slippa hålla upp det!

  • Svara
    Lotta
    17 april, 2014 kl 12:29

    Haha, bara för sakens skull var jag tvungen att testa, och det gick alldeles utmärkt att rolla på deo i högra armhålan med höger hand. ;) Och det verkar svårare att bli ren i VÄNSTER armhåla än höger om man inte kan lyfta vänster arm. :P

    Tur med en hjälpsam make, men det verkar jobbigt att inte kissa på hela dagen.

    • Svara
      Anna
      18 april, 2014 kl 11:57

      Du verkar smidigare än jag! En utmaning till då: sätt upp håret med en hand :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.