Raw food heaven!

IMG_5068

Första försöket från min nya bok blev en valnötsskapelse med vaniljkräm och bär. Och jag nästan dog så gott det var! Har faktiskt inte riktigt hämtat mig ännu.

Själva kakan bestod av valnötter som mixades med kokos, honung och dadlar.

Vaniljkrämen är  gjord på blötlagda cashewnötter som mixas med avokado, vatten, honung och vaniljpulver.

När man ätit upp hela kakan och inte vill slänga den överblivna vaniljsåsen funkar den alldeles utmärkt på kiwi, nektariner och tja… direkt i munnen…   

Raw food heaven.  Och nu vattnas det i munnen igen.

19 Kommentarer

  • Svara
    Vevve
    20 augusti, 2012 kl 07:48

    Rawdesserter är grymma. Om din bok saknar recept till en delikat och lättgjord raw chokladtårta tipsar jag om denna http://veronica.livskick.nu/?p=994
    Den nockade mig första gången jag smakade den,och andra och tredje… Slurp filibabba!

  • Svara
    Sofia - ett bättre du
    20 augusti, 2012 kl 08:05

    Men herre gud då… hur gott lät inte det där….

  • Svara
    Lina
    20 augusti, 2012 kl 09:24

    Mmmm låter och ser helt galet gott ut!! :-)

  • Svara
    Malin
    20 augusti, 2012 kl 12:07

    Åh ser smarrigt ut! Du får hemskt gärna lägga upp receptet :)

    • Svara
      Anna (orka mera)
      20 augusti, 2012 kl 22:22

      Till degen: 5 dl valnötter, 1 dl kokosflingor, 1 msk honung, 2 tsk kanel, 8 dadlar (jag tog färre, smaka av så det inte blir för sött) och en nypa salt. Mixa och platta ut i pajform.

      Vaniljkräm: 3 dl cashewnötter, 1/2 avokado, 1 tsk vaniljpulver, 1 msk honung, 3 dl vatten.

      Mixa nötter och vatten. Tillsätt avokado och mixa igen. Tillsätt vaniljpulver, honung och ev mer vatten. Mixa igen. Ställ i kylskåp och låt kallna innan servering.

      • Svara
        malin
        24 augusti, 2012 kl 09:10

        Tusen tack, ska testa till efterrätt ikväll :) En fråga till bara, är receptet för en person, eller räcker det till några stycken?

        • Svara
          Anna (orka mera)
          24 augusti, 2012 kl 14:12

          4 personer är det till! Vaniljkrämen räckte dock till mer än så!

  • Svara
    Fredrik
    20 augusti, 2012 kl 14:35

    Är inte tanken med raw food att det ska vara nyttigare än tillagad mat? Blir bakelserna nyttiga bara för att man inte stoppar in dem i ugnen? Betyder det här att jag ska strunta i att grädda pepparkakorna och istället helt enkelt bara sätta i mig pepparkaksdegen i jul, så kommer jag att bli mycket sundare och friskare?

    • Svara
      Anna (orka mera)
      20 augusti, 2012 kl 14:49

      Nja riktigt så enkelt är det nog inte. Min rawfood bakelse innehåller varken vetemjöl, smör eller raffinerat socker. Inte heller några E-nummer och konstiga tillsatser. Den innehåller istället massor med vitaminer, mineraler och antioxidanter, förhoppningsvis i lite mer oförstörd form då de inte blivit upphettade.

      Jag är ingen rawfood-fanatiker men tycker det är fantastiskt gott! Vill du veta mer hittar du info här: http://rawfood.se/rawfood/vad-ar-rawfood/

  • Svara
    Ida
    20 augusti, 2012 kl 17:42

    Åååh, ser helt fantastisk gott ut! Jag brukar göra energibollar med just valnötter, dadlar och lite honung som jag sedan rullar i kokos – fantastisk gott och väldigt lätt att ta med sig och slänga i sig som mellanmål när man har bråttom! Tack för en jättebra och inspirerande blogg förresten!

    • Svara
      Anna (orka mera)
      20 augusti, 2012 kl 22:17

      Ja bollar är grymt! Kan varieras i oändlighet och är himla bra att ha hemma!

  • Svara
    Jojohanna
    20 augusti, 2012 kl 18:35

    Just cashew-avocadokräm är ju fantastisk. Jag har börjat göra bara grunden (alltså cashew, vatten och avocado) och så smaksätter jag efterhand. Man kan nämligen använda den till typ tzatsiki etc, eller med andra smaksättare. En helt briljant bas!

    Fast självklart är sötvarianten mumsigast… :)

    • Svara
      Anna (orka mera)
      20 augusti, 2012 kl 22:16

      Oj vad spännande, det måste jag prova! Tack för tips!

  • Svara
    Sonja
    20 augusti, 2012 kl 20:37

    Raw-food-heaven! Jisses vilken härlig och mumsig kreation! :))

  • Svara
    Malin
    20 augusti, 2012 kl 21:05

    Jösses, vad läckert! Jag måste nog faktiskt få den där boken snart ;-)

  • Svara
    Carina
    20 augusti, 2012 kl 22:49

    Det godaste ”knäckebröd” jag ätit var raw bakat av lök på något vis under lång tid på svag värme. Det var grymt gott!!! Raw är sååå gott!!

  • Svara
    anneliten
    20 augusti, 2012 kl 22:54

    Vaniljpulver? Låter inte helt okemiskt och E-fritt… Eller har du någon naturlig variant?

    • Svara
      Anna (orka mera)
      21 augusti, 2012 kl 08:16

      Det är väldigt okemiskt och E-fritt! Helt enkelt bara äkta ekologisk vanilj från madagaskar, som är malt. Inte att förväxla med vaniljsocker (vanilj+florsocker) eller vanillinsocker (hokus pokus…)

    Kommentera