Statusuppdatering


Vill inte missa en äkta Göteborgsk bajamajakö på lördag!

4 dagar till Göteborg och halsen känns fortfarande skum. Inte ont, men som att det sitter en liten blomfluga långt ner i lungan och kittlas. På morgnarna är jag hes, på gränsen till utan röst.

Jag är pigg och känner mig inte konstig. Pulsen i sittande är 45 och alltså inte speciellt hög.

Så nu är frågan:

– Vila så länge som möjligt och testa på lördag. Bära eller brista.

– Testspringa lite lugnt i morgon för att se om det funkar. Med risk för att något bryter ut.

Känns ju konstigt att komma till Göteborg utan en meter spring i benen på 1.5 vecka. Tänk om jag har glömt hur man gör?

Å andra sidan är det inte kul om något bryter ut.

I förhållande till växthuseffekt och svältande barn är ju det här ett big time I-landsproblem. Fast likväl ett ganska jobbigt sånt…

21 reaktion på “Statusuppdatering

 1. Förstår PRECIS ditt dilemma. Visst ett jättetöntigt problem, men likväl lägger jag väldigt mycket tid på beslutsångest. Själv har jag grunnat fram och tillbaka sedan majoriteten i Göteborgsgänget hoppade av, och nu önskar jag inget hellre än att jag blir vrålförkyld så slipper jag fundera mer!

 2. Nej du, spring inte nu! Då hamnar du där jag är nu. Det är förkylningen mot antal dagar kvar till loppet. Spara blomflugan tills på lördag!

 3. Vila och köp en nässköljare på Apoteket. Den fyller man med kroppsvarmt kranvatten och vanligt koksalt och sköljer ur näsan. Jag gör det två gånger om dagen och har inte varit förkyld sedan i augusti. Jag har haft mycket halsont i mina dagar, men det är borta sedan jag började med denna enkla metod! Nässköljaren heter Nasoline och den är inte dyr!

 4. Vila skulle jag nog gjort nu när det är så nära. Du kommer kunna springa jättebra ändå (om inget bryter ut)! Ibland är det ju positivt med lite extra vila. Även om det inte känns så just nu.

 5. Vila, fina. Du glömmer inte hur man springer. Och om du inte vill känna att du vilar för att du är sjuk, så vila för att du precis sprang lopp och sen cyklade långt. Du kommer att ha ben som är galna av löparglädje på lördag! :)

 6. Vila. Drick, käka ingefära och vila. Och nässkölj :) Du är så grymt tränad så det spelar ingen roll. Jag har vilat mig i form de senaste tre veckorna känns det som. Tur man startar i 22an så att man kan skylla på trängseln när man får en skittid. Men det gör inget!

 7. Inte springa! Jag gjorde misstaget i torsdags med en liknande liten halskråka och nu sitter jag här – en envis kamp mellan förkylning och startdag. sannolikt inget lopp för mig :(

 8. Hi hi… Typiskt att känna sig kanske aningen lite krasslig när tävling närmar sig. Det brukar jag göra och har kommit fram till att det är psykosomatiskt. I alla fall på mig.

 9. Jag tror kroppen är smart (och lite lurig) och håller inne med förkylningen tills den vet att det är ok att blomma ut, alltså efter varvet. Hoppas på det!

 10. Jag skulle nog satsa på vilan. Du kommer göra ett bra lopp iallafall:)
  Stort lycka till på lördag, själv får jag stå bredvid och heja i år pga löparknä:( Ser jag dig ska jag heja för kung och fosterland:)

 11. Hoppas att du repar dig och är fit for fight på lördag och självklart ska du vila nu. Ett pass i det här läget verkar inte så bra.

  Jag ska också springa varvet på lördag, så vi ses säkert där ;)

 12. Vila! Jag instämmer med Snorkkis – kroppen är smart! Antagligen tycker den att du tränat tillräckligt och vill vila sig i form. Jag har gjort några av mina bästa tävlingar när jag inte kunnat träna pga av jobbresa. Då har jag suttit och ojat mig innan för uteblivna pass, men sen jäklar har det gått undan när benen väl fick sätta fart :)

 13. Mitt bästa antiförkylningsknep är köra ett par pass bikram yoga. Det sägs förkylningsbacilluskerna ger sig av när man kroppen hamnar i ett feberliknande tillstånd (vilket ju 90 minuter tuff yoga i 40 graders värme får sägas vara: feberliknande). För mig har det funkat toppen och jag har praktiserat det en en hel del eftersom jag har två dagisbarn som släpar hem den ena bacillen värre än den andra.

 14. Har exakt samma problem. Torr i halsen när jag vaknar och lite torr/rosslig i näsan under dagen. Samt trött!!!!! Så jag sitter hemma idag och boostar med nötter, gröt och chiafrön och hoppas skiten ger med sig till åtminstonde imorgon….

 15. Oj söta vilket engagemang! Jag följde era råd och vilade igår. Känns varken bättre eller sämre idag. Samma lilla ret i halsen. Tacksam för alla era bästa förkylningstips, jag ska bocka av dem och se om det hjälper!

 16. Det kan inte vara pollen som spökar. Jag är pollenallergiker och det sätter sig på halsen. Alltså ingen förkylning utan retad av allt ”mjöl” i luften.

Kommentera