Aktuellt

Gick bananas på rödbetor

Om ni hade bett mig definiera en rödbeta för tio år sedan hade jag med största sannolikhet sagt att den var rund, platt, räfflad och inlagd i en burk. Det var innan jag upptäckt rödbetan RÖDBETAN. Den riktiga, runda, jordiga, fula men underbart goda rödbetan.

Igår lekte vi FINNS I KYLEN här hemma. Det är när man missat veckohandlingen och liksom får nöja sig med vad som finns. Det är i sånna lägen man är glad över att ha gift sig med världens bästa hemmakock.

På tallriken hamnade en härlig vegetarisk blandning i form av:

– linsbiffar med soltorkade tomater och cashewnötter
– ugnsrostade rödbetsskivor med fetaost och valnötter
– tomatsalsa
– blandad sallad

Helt fantastiskt. Och i vanlig ordning fick jag avnjuta resterna nu till lunch. Det var då det hände. JAG GICK BANANAS. Kunde inte sluta mumsa på de där vidunderligt goda rödbetorna.

Det hade aldrig hänt med FELIX räfflade rödbetor…

7 Kommentarer

  • Svara
    Anna
    9 maj, 2012 kl 15:22

    Jag fick en otroligt god rödbetsrätt hos en kompis förra veckan, otippat gott! Riven rödbeta, lite riven morot (finrivet), citronsaft och lite rivet citronskal, en gnutta maple syrup och lite salt. Serverades med pumpakärnor, russin och äpplebitar. Raw food och mycket gott!

  • Svara
    Jenny
    9 maj, 2012 kl 15:39

    Rödbettor är urgott! Testa att skiva lätt kokta rödbetor i ugn ihop med potatis och lite andra rotsaker. Häll på en massa olivolja och flingsalt=underbart! Just det jag glömde det viktigaste fetaosten smulad över det hela…..MMMMMMumms!

  • Svara
    Snorkkis
    9 maj, 2012 kl 18:39

    Hihi, ser framför mig hur man kunde sitta och käka konserverade rödbetor ur burken, och hur sliskigt det faktiskt skulle vara. Vanliga rödbetor däremot – supergott!

  • Svara
    Lotta
    9 maj, 2012 kl 18:49

    Mmmm, jag ÄLSKAR rödbetor!

  • Svara
    anneliten
    9 maj, 2012 kl 21:30

    Dessutom en bra laddning inför ett lopp om man ska tro på nitrater.

  • Svara
    Ingmarie
    9 maj, 2012 kl 22:49

    Jag äter rödbetor i princip varje dag.Så där mycket att det syns på ”utgifterna”… ;-)

  • Svara
    Anna (orka mera)
    10 maj, 2012 kl 13:28

    Anna – låter gott förutom de rivna citronskalen. Jag har inte kunnat äta rivet skal sedan jag åt en ambrosiakaka i mellanstadiet och kräktes upp den sen :)

    Jenny – låter som typisk Anna-mat :) Älskart!

    Snorkkis – nejmen shit vad läskigt. Känns som gommen hade frätit sönder innan man kommit halvvägs…

    Lotta – mmmm!

    Anneliten – eller hur! Lite spenat på det så är man hemma :)

    Ingmarie – haha, jag har ringt sjukvårdsupplysningen i just detta ärende en gång. Konstigt att Felix rödbetor inte ger samma resultat. Hade verkligen inte upplevt detta förrän jag började med riktiga!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.