Recept

Raw food evening–resultatet…

En liten aptitretare i form av linfrökex i två olika varianter. Som pålägg två röror: en röra på rucola, mandel och aprikos samt en röra på cashew, paprika, tomat och curry:

IMG_3351

Huvudrätterna på buff’én bestod av rödbetsbiffar, zucchinipasta med cashewpesto, nötfärs (!) med tacosmak, tomatsås, avocado, och en sallad på rödkål, rödbetor, alger, broccoli, oliver och valnötter.

IMG_3359IMG_3362

IMG_3364IMG_3365

Till efterrätt en underbar päronpaj med smulor av mandel, kokos, dadlar. Toppat med choklad! Den andra efterrätten (vårt försök!) var mest äcklig. En valnöt/mandelbotten med apelsin samt ett täcke av blåbär och banan. Blev bara slafs…
IMG_3373IMG_3371

Förutom sistnämnda paj, blev det riktigt lyckat!

12 Kommentarer

  • Svara
    Carina
    24 oktober, 2011 kl 07:50

    Ser läckert ut! Jag tycker att det är väldigt spännande med Rawfood, men de i min omgivning är väldigt skeptiska…. hade velat prova mer. Måste våga helt enkelt! Gillar dina barn rawfood? Kul och inspirerande blogg du har!
    /Carina

  • Svara
    Ulrika
    24 oktober, 2011 kl 09:24

    Smaskens! Jag har personlig erfarenhet av zucchinipasta med cashewpesto och det är smaskens (speciellt med oliver på toppen.)

  • Svara
    Sarah
    24 oktober, 2011 kl 13:14

    Tack för senast! Jag tycker vi gjorde det riktigt bra!

  • Svara
    Linda
    24 oktober, 2011 kl 19:57

    Ser häftigt ut! Kan du inte göra något sådant spännande till lördag? :D

  • Svara
    Sara
    24 oktober, 2011 kl 20:29

    Åh vad mycket gott! Var det ett gäng kompisar som hade knytis?

  • Svara
    Anna (orka mera)
    24 oktober, 2011 kl 22:23

    Carina – stora tjejen äter det mesta. Minstingen (8år) är lite kinkigare, så då kan man behöva en reserv-pannbiff att slänga fram :) Testa dig fram, det finns helt underbart goda grejer. Efterrätterna gillar även den lilla. Nötbollar av olika slag funkar alltid!

    Ulrika – mmm! Kan aldrig bli fel!

    Sarah – tack själv. Blev mycket nöjd. Kan säga att vi lätt hade den lyxigaste matlådan på handbollen dagen efter. Grannarna bredvid åt Brago och Mer…

    Linda – hade jag kunnat, men då hade nog de flesta tyckt jag var galen… ska fundera på det :)

    Sara – det var svägerskor och svåger och en bebbe. Vi gjorde alla varsin förrätt, huvudrätt och efterrätt och sen blandade vi hej vilt! Riktigt smarrigt!

  • Svara
    Ingmarie
    24 oktober, 2011 kl 23:06

    Jösses! Du(ni) skulle ju kunna öppna egen Raw Food restaurang! Häftigt!

  • Svara
    Carina
    25 oktober, 2011 kl 10:46

    Jag får helt enkelt ta och göra det. Gör ofta diverse smoothies till frulle. Har provat raw-bollar flera gånger och några andra efterrätter. Min lilla på 2,5 år älskar bollarna och det är bra. Mycket bättre än andra skräp-kakor och godis. :) Dags att ge sig på maträtterna också!

  • Svara
    Anna (orka mera)
    25 oktober, 2011 kl 13:30

    Ingmarie – haha,det hade varit nått. I Kävlinge. Vi hade inte fått en enda kund… :)

    Carina – det tycker jag! Och lova att rapportera om du får till något gott :)

  • Svara
    mammaspring
    25 oktober, 2011 kl 17:37

    det ser supergott ut…. varför kan det inte vara möjligt att känna smaker online?

  • Svara
    Vilda Rosenblad
    7 november, 2011 kl 11:26

    Oj vilken fin middag! Kävlinge är redo för mer ;-) (eller snart kanske, om du bjuder massa grannar nästa gång)

  • Svara
    Anna (orka mera)
    7 november, 2011 kl 14:47

    Vilda – ja det var kalasgott! Och nu hittade jag din hemsida också. Jättespännande!!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.