Tonfisk utan burk

IMG_4984

Det är lätt att glömma bort att tonfisk faktiskt är en fisk och inte bara burkmat. En god fisk dessutom.

Gårdagens middag bestod av grillad tonfisk, spenat- och bönröra, grillade bakpotatis-skivor och hackad tomat. Toppat med en crémefraichesås med chilifrukt. Mumma!

8 Kommentarer

  • Svara
    Helena
    10 augusti, 2011 kl 15:31

    Håller helt med. Tonfisk är FRAMFÖR ALLT en fisk utan burk skulle jag säga…även om den där burken envisas att vara med 9 gånger av 10…kanske 9,9 gånger t.o.m. Mer färsk tonfisk till folket! :D

  • Svara
    Sara
    10 augusti, 2011 kl 20:50

    Mmmm tonfisk utan bruk är något av det godaste som finns!

  • Svara
    Sara
    10 augusti, 2011 kl 20:50

    Utan burk då alltså…

  • Svara
    Anna (orka mera)
    10 augusti, 2011 kl 22:56

    Helena – precis så: Mer tonfisk åt folket!

    Sara – eller hur! Jag är inne i en fisk-period nu. Vill ha fisk hela tiden. Vet inte vad som hänt!

  • Svara
    Sara
    11 augusti, 2011 kl 22:37

    Det är kroppen som vill åt något i fisken. Den är ganska bra på att bli suegn på saker som innehåller de näringsämnen den vill åt (och, nej tyvärr gäller det inte stora mängder godis och gloss ;) Kanske finns något i fisken som läker ditt knä?!

  • Svara
    Anna (orka mera)
    12 augusti, 2011 kl 14:07

    Sara – jag hoppas du har rätt! Och så fortsätter jag mumsa. Idag blev det röding!

  • Svara
    Ninnsan
    15 augusti, 2011 kl 09:10

    Hejsan! Blev väldigt nyfiken på bön- och spenatröran. Hur gör du den?

  • Svara
    Anna (orka mera)
    15 augusti, 2011 kl 15:34

    Ninnsan – fräs lök i olivolja 3-4 min. Tillsätt vitlök och oregeno och fräs ytterligare 1 min tills vitlöken börjar ta färg. Tillsätt färsk spenat, svarta bönor, färsk limejuice och salt. Blanda runt.

  • Kommentera