Vardagslyx

Ingmarie kallade det VARDAGSLYX, och det var precis vad jag hade igår. Dryga 2 timmars spinning mitt i veckan.

Första klassen till 80-talssynth. Jag var taggad redan från start. Utrustad med två gigantiska vattenflaskor och lite energi – in case of emergency.

När man “bara” ska spinna i 45 minuter tycker jag 45 minuter kan kännas rätt långt. När man visste att de första 45 bara var uppvärmningen försvann de i ett nafs.

30 minuter mellanspel på egen hand. Till egen musik. Med egen publik. Folk kom förbi och snackade, folk tittade in och undrade, vissa började mäta väggarna för att dimensionera ett nytt podie. Och mitt i allt satt jag. Svettandes. Trampandes.

Efter hand fylldes salen med det nya gäng som skulle cykla dagens andra klass. När instruktören ville ta ut min skiva och liksom börja smyga igång ville jag bara fortsätta på mitt. Hade liksom gått igång till min egen musik och trots att jag trodde mellanspelet skulle vara en transportsträcka i låg puls hade jag istället jobbat upp en bra intensitet. Hade gärna fortsatt lite till innan jag gick på nästa pass.

Sista passet var också jättebra. Kom ner och landade lite i uppvärmningen innan jag tutade vidare mot nya höjder. När totaltiden visade 1.45 kom jag in i ett glädjerus. Trummade med fingrarna på styret och ville bara sjunga med. Tittade på klockan och insåg att det snart var slut. Ville inte sluta. Hade kunnat hålla på ett pass till. Minst.

Långpass is the shit.

3 Kommentarer

 • Svara
  Ingmarie
  10 februari, 2011 kl 22:48

  Underbart! kan känna din känsla och energi ända hit! :-)

 • Svara
  Andréa
  10 februari, 2011 kl 23:13

  80-tals synth, det låter som ett pass för mig!!

 • Svara
  Carina
  10 februari, 2011 kl 23:48

  Härligt :)

 • Kommentera