Dyrt att träna?

Var med familjen på Disney on Ice idag. Höll på att sätta i halsen när en liten hink popcorn kostade 100 kr. Blev nästan ännu mer chockad över att folk faktiskt var villiga att betala detta! Och inte bara en per familj utan ibland fyra.

Och så gnäller folk på att det är dyrt att träna.

Exakt HUR tänker man då?

12 Kommentarer

 • Svara
  Helena
  19 februari, 2011 kl 21:36

  När man tränar måste man ju anstränga sig, och riskerar att svettas… Med popcorn är enda risken överbelastning av högerarmen pga monotona rörelser :-)

 • Svara
  Ingmarie
  19 februari, 2011 kl 23:16

  Håller helt med men tror tyvärr Helena har rätt. :-( Man ska ju UNNA sig saker som godis och annat skräp och många tycker träning mest är ett straff. (Vilket jag inte fattar…)

 • Svara
  Coyntha
  20 februari, 2011 kl 10:09

  Jag håller med Helena och Ingmarie!! Tyvärr!! Folk tycker det är dyrt att träna eller att hitta tid!!

  När vi var på Diney On Ice blev jag också chockad!! Nästa år hade jag några choklad kex i väskan! ;)

  Kram

 • Svara
  J
  20 februari, 2011 kl 12:26

  Är inte biljetterna till Disney on Ice också riktigt dyra? Jag brukar aldrig förstå hur de (som ordnar dylika arrangemang) täcks: först kostar biljetten multum och sen kostar allt annat också en förmögenhet. Jaja, vi ska väl vara glada att vi inte bor i Oslo.

 • Svara
  Christer
  20 februari, 2011 kl 18:08

  Vilken tur att man tränar och slipper gå på dyra föreställningar och äta dyra popcorn :)

 • Svara
  Anna (orka mera)
  20 februari, 2011 kl 21:08

  Helena – fast svettas måste ju ändå vara bättre än popcorn-arm… eller det kanske är äckligt att svettas?

  Ingmarie – huvudet på spiken, träning är nog ett straff för många. Konstigt att något som är så himla kul kan vara ett straff…

  Coyntha – smart tänkt!

  J – jo dom vet hur dom ska suga ur pengar av föräldrar som inte vågar säga nej till sina skrikande barn…

  Christer – eller hur?!

 • Svara
  Sarah
  20 februari, 2011 kl 21:20

  Träningen blir dyr om man köper sig ett dyrt årskort och sen inte utnyttjar det. Med den inställningen från början så struntar man i att köpa träning. En flyttkartong popcorn kan man ju se till att utnyttja. Om man inte sparkar sig i baken och ser till att komma iväg till gymmet. Tyvärr fastnar många i soffan av ren rutin.

 • Svara
  Satu
  20 februari, 2011 kl 21:22

  Haha! Klockrent sagt! Jag blir så himla irriterad på folk som gnäller på och har som ursäkt att det är för dyrt för att börja träna. Bullshit! Jag brukar då kontra med och fråga hur mycket dom egentligen slösar på 1 utekväll på krogen? Då är det inte längre lika dyrt med ett gymkort :)

 • Svara
  Anna (orka mera)
  21 februari, 2011 kl 08:05

  Sarah – det har du rätt i. Fast jag är för snål för sånt. Skulle aldrig lägga tusenlappar och sen inte utnyttja det! Det är ju som att köpa en onepiece och gå omkring i jeans…

  Satu – bra jämförelse!

 • Svara
  Johanna Lans
  21 februari, 2011 kl 21:13

  Träning är alltid roligare än Popcorn… speciellt eftersom jag varken gillar det eller chips… Nu slipper jag även godiset så äter lite hembakat ibland istället. Inspirerad av Anna :D

 • Svara
  Anna (orka mera)
  21 februari, 2011 kl 21:57

  Johanna – låter som en sund prioritering. Speciellt så här i semmeltider :)

 • Svara
  Ellen Edén Berggren
  22 februari, 2011 kl 20:34

  100 kr för popcorn! Snacka om hög vinstmarginal för bion, jag menar vad kostar micropopcorn. Är det exra salt och fett på dem då eftersom dem är så dyra? Etersmaken av popcorn går ju inte att jämföra med känslan efter träning, men det är väl ofta en högre ribba för träning för många, ovh därav ursäkter som att det är dyrt.

 • Kommentera