Hemlagat…

IMG_0070

Direkt från Gambia – jordnötssmör från egen odling!

I mitt kylskåp står en burk jordnötssmör. Eller ja, det står många burkar jordnötssmör, men en av dem är alldeles extra speciell.

Så här är sagan:

“Min syrra var precis i Gambia och gifte sig. Nyblivne maken, som är från Gambia, råkade berätta att jordnötssmör är ett viktigt livsmedel i Sverige, varvid mamman fnyser om europeisk hittepå-mat. Men vips har lilla mamma – som har en egen jordnötsodling- tillverkat en hink med inte mindre än 8 kg. Äkta vara från egen odling… Väluppfostrad som min syster är tackar hon inte nej till denna ovanliga gåva utan betalar glatt övervikten på bagaget. Inte närodlat precis, men väl hemlagat direkt från egen odling. Måste testas!”

Och nu har jag alltså fått min burk. Åtta kilo kan vara mycket även för den bäste. Så nu är frågan: Coltingpannkakor eller knäckebröd med jordnötssmör och banan till mellis idag?

5 Kommentarer

  • Svara
    J
    26 januari, 2011 kl 17:54

    Jag måste erkänna att jag aldrig smakat jordnötssmör. Är jag konstig nu?

  • Svara
    Sarah
    26 januari, 2011 kl 19:05

    Jordnötssmör is the best! Kan man ha det på tårta?

  • Svara
    Sara
    26 januari, 2011 kl 22:39

    Mmm, vad gott! Var den bättre än de europeiska hitte-på-varianterna?

  • Svara
    Carina
    26 januari, 2011 kl 23:19

    vilken skön lite historia!! Coltingpannkakor kanske!!

  • Svara
    Anna (orka mera)
    27 januari, 2011 kl 08:43

    J – konstig vet jag inte, men du har definitivt missat nått! Jättegott..mmm!!!

    Sarah – kan man säkert. Bakar du så testar jag…

    Sara – bättre vet jag inte men ganska annorlunda. Smakade mindre söt (även fast den svenska är osötad) men god var den ändå.

    Carina – Coltingpannkisar är aldrig fel.

  • Kommentera