Summering 2010

Ännu ett år närmar sig sitt slut. Som vanligt har det gått hur fort som helst. Här kommer en summering på vad som egentligen hände…

Januari:
Redan den 27 januari deklararerar jag att brutit mitt nyårslöfte tre gånger. Så här i december kan jag konstatera att jag HÅLLIT mitt nyårslöfte ungefär tre gånger sen dess…

Februari:
Blir med buff men vet inte vad jag ska göra av den. Inte visste jag då att jag 10 månader senare skulle ha svårt att överleva utan detta fantastiska plagg!

Bild 039

Mars:
Åker till Portugal med Viveca och har en fantastisk vecka! Tränar, dricker varm choklad och vilar. HELA dagarna. Träffar underbara Jane och Linn och bestämmer redan där att vi ska åka allihopa nästa år igen! 7 dagars träningsläger följs av 5 timmar sömn innan det är dags att spinna Vasaloppet. TILLS FREDRIK GÅR I MÅL. 8 timmar och 18 minuter tillbringar vi på cykelskrället. Har aldrig någonsin varit så glad att se min man som när jag såg honom glida över mållinjen…

April:
Jag får ett första kvitto på att löpformen är ok trots en hattig vår med dåligt underlag och många löp-uppehåll. På Skryllemilen persar jag med ett par minuter på en grym bana med brant uppför sista 2 km. Jag vinner hela tjottaballongen och får pris. Chockad är bara förnamnet!

Dessutom försöker jag reda ut vilken sorts löpare jag egentligen är…

Maj:
I maj får jag ytterligare kvitto på löpformen i Lundaloppet där jag återigen persar på nya bästatiden 42:05. Kraschlandar dock på Göteborgsvarvet veckan efter och upplever det tyngsta loppet i min löphistoria. Skyller på värmen och tuffar vidare.

Någon vecka senare tar jag en tredjeplats i St Hans Extreme och firar med att mäta fettprocenten i en Herbalife-monter. Får domen “på gränsen till överviktig” och sågar Herbalife i bloggen

Juni:
Springer över en bro i hysterisk medvind och trampar 30 mil runt en sjö. Två helt ok lördagsutflykter. Köper min första löpkjol trots att mamma tycker jag är för gammal för korta kjolar…

Juli:
Springer Kävlinge Ultra 50k som uppvärmning inför vår cykeltur till Umeå. Juli måste ha varit årets coolaste månad!

Augusti:
Utbildar mig till fulträningsinstruktör och börjar svinga saker omkring mig. Träffar dessutom Jonas Colting och springer omkring barfota i Malmö.

September:
Dags att testa löpformen igen. Persar i både Sthlm Halvmarathon och Lidingöloppet men grämer mig över att Fredrik slog mig med 34 sekunder på Lidingö. Har faktiskt inte riktigt kommit över det än…

Oktober:
Springer loppet jag lovat mig själv att aldrig springa – Markusloppet 50 km terräng. Överlever loppet men kan inte gå på hela kvällen. Benen sitter liksom inte fast. Nu har jag dock glömt smärtan och längtar redan till nästa år!

November:
Kävlinge Ultralintervaller – say no more. En fantastisk dag med underbara människor. Och 46 000 insamlade kronor till Alzheimerföreningen. VILKEN DAG!

DSC_1346

December:
18 minusgrader i Skåne och helt fantastiskt vackert. Att det inte går helt problemfritt att springa är ju en annan sak. Nu njuter jag och laddar om för ett nytt härligt år 2011. För nya rekord, nya upplevelser, nya träningsvänner och nya äventyr.

5 Kommentarer

 • Svara
  Fredrik
  22 december, 2010 kl 19:00

  Jag har heller inte glömt det där fantastiska Lidingöloppet! Jobba på med träningen och lita på coachen, även när det är dags för formtopp så kanske du har en chans nästa år ;-)

 • Svara
  Nina
  22 december, 2010 kl 19:51

  Vilket härligt år!
  Hoppas att 2011 blir ytterligare lite bättre.

 • Svara
  Magnus
  22 december, 2010 kl 22:33

  Vilket fantastiskt år. Jag kanske kan locka dig med en utmaning inför nästa år så här sista dagarna på 2010. Se länken ;)
  http://www.jattelangt.se/

 • Svara
  Carina
  22 december, 2010 kl 23:08

  Vilket härligt år, och så många upplevelser!! Det är det som är så fantastiskt med löpningen. Man ramlar in i såna fantastiska äventyr hela tiden!!

 • Svara
  Anna (orka mera)
  23 december, 2010 kl 21:40

  Fredrik – äsch, det är lättare att lägga krokben i starten…

  Nina – jajemen, hoppas på en favorit i repris och många härliga stunder!

  Magnus – låter jättelockande! Frågan om jag är återhämtad efter maran bara…

  Carina – ja eller hur! Så mycket roligt det finns. Synd att man måste välja bara!

 • Kommentera