Minus 10!

IMG_3089IMG_3093

Det är inte ofta Skåne stoltserar med minus 10 grader, vit snö och sol, men idag var det dags!

Fick frågan om hur jag klär mig nu när det är vinter och kallt så jag tänkte försöka mig på ett svar…Uppifrån och ner!

På huvudet: mössa. I vanliga fall  har jag en tunn mössa från Craft eller Nike. Nike har ett hål för hästsvansen som jag gillar. Min nya från Craft har windstopper framtill som förhoppningsvis tar lite vind. Dock var den lite i kortaste laget över öronen, så jag fick komplettera med Craft pannband. Funkade utmärkt i –10 som det var idag.

Hals: Buff. så det inte sipprar ner någon kall elak luft.

Överkropp: Här har jag lite olika alternativ. Idag när det var riktigt kallt körde jag underställströja, lager 2-tröja och en fodrad jacka. Jackan är vindtät och lite mjuk och gosig på insidan. Är det lite varmare (eller om jag ska träna hårdare!) skippar jag lager 2-tröjan, eller kör underställ, lager 2 och vanlig vindjacka.

Händer: Tjocka fingervantar. Idag räckte inte det, höll på frysa ihjäl. Har ett par tunna innervantar som jag brukar ha innanför när det är jättekallt. Annars går jag loss på mannens tumvantar. Jag är riktigt känslig om händerna!

Underkropp: vintertights. Blir det ännu kallare kan jag ta underställsbyxor under, men det behövdes inte idag. Vid lite mindre kallt räcker det med underställ och vanliga tights. Löpkänslan är inte riktigt densamma i vintertights, känns lite som att springa med gummiband runt höfterna, samtidigt som det naturligtvis är skönt att slippa frysa! Har dessutom kompressionsstrumpor på mig så att underbenen får ett lager extra.

Typ så!

Med alla kläder på plats blev det en jätteskön runda. 12 kilometer i långpass fart. Med ofrivillig löpskolning (i form av höga knän i plums-snö) på sina ställen. I jämförelse med vanlig skånsk vinter (+2, snålblåst och regn) är det här riktigt riktigt, härligt! Passa på att njuta så länge det varar!

8 Kommentarer

 • Svara
  sara shotgun
  30 november, 2010 kl 14:48

  supertack! detta ska jag prova på. Är så svårt, speciellt när man bor där man gör (Jönköing) När det blåser som in i vassen!

 • Svara
  Linn
  30 november, 2010 kl 14:52

  Bra tips med div kläder! Det är inte alltid så lätt minsann, för man vill ju inte frysa i början av passet för att sedan bli helt genomsvettig :) klurigt värre!

 • Svara
  J
  30 november, 2010 kl 15:32

  Haha, alla löpare verkar få frågan hur man ska klä sig. Har fått svara på den ”några gånger” så jag gav också mina tips idag.

  Annars hade vi nästan samma väder idag, bara att det här var nästan 10 grader kallare. Dags att vänja sig? Brr.

 • Svara
  Ann
  30 november, 2010 kl 17:04

  Åh, smart att ha buffen runt halsen!! Jag har oxå ruggiga problem med händerna, måste helt klart investera i ett par tjockare funktionsvantar av nåt slag. Men man är ju lite snål oxå…sneglar mot Icebugsen minnsann…;)

 • Svara
  Katarina
  30 november, 2010 kl 18:20

  Plockade fram mina krabb-handskar från GripGrap. Perfekta, inte så klumpiga som tumvantar men lika varma!
  Gnistrande vit snö, sol från blå himmel och tio minus. Inte ofta chansen kommer att få springa under dessa förhållanden här nere så jag tog också chansen på lunchen. Julskinkorna frös dock lite:)

 • Svara
  Anna (orka mera)
  1 december, 2010 kl 11:45

  Sara – ja det gör det här också! Vindtäta kläder är ett måste!

  Linn – ja man får testa sig fram. Händerna är värst tycker jag, har inte lyckats hålla mig varm där någon gång.

  J – Haha, jag såg det, på många andra bloggar med!

  Ann – ja det är svårt att sluta snegla…

  Katarina – ahh, sånna roliga… sånna har Fredrik också. Dock i fel storlek. Kanke borde skaffa ett par! Vad som helst bara jag slipper frysa.

 • Svara
  Johanna Lans
  2 december, 2010 kl 18:22

  Snö?!?! Inte kan jag kalla de där snö… Här är de nästan 1 meter djup snö och några bilar som brukar stå på gården är vackert begravda i snö…

 • Svara
  Anna (orka mera)
  3 december, 2010 kl 09:20

  Johanna – i Skåne är det snö om det är en millimeter. Då kommer pulkorna fram! :) Men nu är det faktiskt riktigt mycket, vitt och fint och inga grässtrån som sticker fram!

 • Kommentera