Vilken tid ska jag regga???

Bro 2

Att Broloppet 2010 var en arrangörsmässig katastrof har väl inte undgått någon. Det började med en toktidig busstransport till start FEM timmar innan start (som jag lyckligtvis struntade i). Det slutade med uteblivna tider, kö över mållinjen, kaos i väskutlämningen och försvunna duschar. För att inte tala om bristen på sportdryck och köer vid vätskestationerna…  Tveksamt om MAI lyckas få deltagare till sina lopp framöver. Speciellt med tanke på det dåligt arrangerade Iformloppet i höstas där folk ännu väntade i nummerlappskön när starten skulle ha gått…

Hur som haver. Jag fick en bruttotid på 1.32.38. Min klocka visar 1.29.54 (eftersom jag har gps ser jag ju när hastigheten går ner, när jag stannar). Nu har jag fått en ny officiell tid (baserad på snitt-tiden på hela loppet, och tjugoåtta andra faktorer de skulle ta hänsyn till) på 1.30.28

34 sekunder hit eller dit är ju egentligen fruktansvärt skitsamma. Om det inte vore för att det är sub 1.30 eller inte sub…

Så vad säger ni. Vilken tid ska jag använda när jag ska skryta för mina framtida barnbarn???

13 Kommentarer

 • Svara
  Coach F
  15 juni, 2010 kl 11:50

  Det är inget att diskutera! 1:29:54 är det som gäller, för inte tryckte du igång klockan innan startlinjen och visst sprang du hela vägen in i mål. Glöm inte bort att GPS:en lätt har 1-2 sekunders fördröjning så 1:29:54 blir det. Inte en sekund mer!

 • Svara
  Anna
  15 juni, 2010 kl 11:59

  Jag hade helt klart gått på Garmin. Det verkar ju ha varit rena High chaparalen med MAI´s tidtagning. Min erfarenhet från de lopp jag sprungit är att Garmin är vl synkad med loppets tider så det borde inte ha varit någon tidsdiff om MAI skött sin tidtagning ordentligt. 34 sekunder skojar man inte bort, det är visserligen kort tid men i dessa sammanhang kan de även vara en evighet.

 • Svara
  Louise
  15 juni, 2010 kl 12:01

  Kan inget annat än att instämma! Själv är jag i samma dilemma om det blir sub 1:45 eller ej. Inte i närheten av din tid men är ändå nöjd med min halvmara premiär. Stort grattis till en fantastisk prestation.

 • Svara
  Ann
  15 juni, 2010 kl 12:07

  Garmintiden, självklart! Inte bara för att den är bäst rent tidsmässigt, utan för att bruttotiden är totalt ointressant och den andra tiden bara är ett påhitt.

 • Svara
  Daniel
  15 juni, 2010 kl 12:34

  Stort grattis till sub90 säger jag!!! :D
  Någon sekund hit eller dit kompenseras av trängseln du hade i starten, klart du ska gå på tiden du hade på klockan.

  MAI kan hålla sig till att arrangera Kalvinknatet!!!

 • Svara
  Träningsglädje
  15 juni, 2010 kl 12:43

  jag skulle säga 1.30 om dina barn inte är särskilt löparintresserade. om de är intresserade så får du dra hela historien för dem och låta dem bestämma. på vilket lopp går man efter den egna klockan? det finns sjukt många lopp som är si och så många km men där längden inte stämmer. eller där det är galet mycket uppförsbackar, då borde man ju räkna in dessa och räkna bort dem också. är det lopp så är det. egen tidtagning kan man sköta på sina ”egna” lopp. ;)

 • Svara
  Anna (orka mera)
  15 juni, 2010 kl 13:03

  Träningsglädje – nej naturligtvis skulle jag inte använda egna tiden om jag visste att arrangörernas tid var korrekt. I detta fall har ju inte startmattan fungerat och de har ”räknat ut” en starttid. Så här skriver de själva:

  ”Her mandag arbejder Sparta sammen med det svenske tidtagningsfirma, Nettron, på at kalkulere nye tider, der er nogenlunde i overensstemmelse med sandheden.”

  Någorlunda i överensstämmelse med sanningen känns ju sådär. Då tror jag nog mer på min garmin. Inte för att barnbarnen kommer att bry sig :)

 • Svara
  merkondis
  15 juni, 2010 kl 14:28

  Håller med Träningsgläjde att när man springer lopp gäller ju endast arrangörens tidtagning (typ 100 m på OS .. hehe.. kanske inget bra exempel)

  men jag har också vart med om klantiga och värdelöst organiserade lopp, både stora och mindre lopp.. man blir ju så besviken.. vissa lopp har man kanske bara laddat för 1 vecka men andra kanske 1 år och rent mentalt är det då så tungt om idiot-bagateller förstör hela ens lopp…

  helt säker på att springer sub 1.30 i en annan halvmara…

 • Svara
  Johan
  15 juni, 2010 kl 15:35

  Tyvärr så är det den officiella tiden som gäller, har jag fått påpekat ett par gånger…. Själv fick jag 23 sek snabbare tid än vad jag själv fick, på min klocka. Men vi och du vet ju om att du klarade sub 90. Det är ju fördelen med att blogga, många som vet. =)

 • Svara
  Askan
  15 juni, 2010 kl 17:19

  Sub-90 är ändå jävligt nära att vara meningen med livet så jag anser att du ska lita på din egen tid. HAde du sprungit på träning hade ju den gällt. Satte du igång klockan när du passerade startlinjen?

 • Svara
  Anna (orka mera)
  15 juni, 2010 kl 18:09

  Merkondis – jag slapp vänta till nästa. De har hittat min tid!!! Tjohooooooo!

  Johan – haha, jo bloggen är bra till mycket!

  Askan – tydligen satt jag på den en sekund för tidigt enligt den nya officiella tiden. TJOHO, där satt den!

 • Svara
  Träningsglädje
  15 juni, 2010 kl 21:49

  halloj anna, såg i ditt senaste inlägg att du fått en korrekt tid – men frågan är om den sekund du fått tillgodo är korrekt om nu klockan visade en sekund mer. ja du fattar vart jag är på väg va? ;) skönt iaf att du är en sub-90 på riktigt, sjukt bra sprunget!!

 • Svara
  Anna (orka mera)
  15 juni, 2010 kl 21:56

  Träningsglädje – ja den riktiga tiden vet väl bara Gud. Eller nått. Men en sekund hit eller dit kan ju båda vara mätfel och och/eller en för sen knapptryckning. 34 sekunder sent vet jag i dock att jag inte tryckte och jag tror inte Garmin är så otillförlitlig heller. Jaja, skitsamma, jag hade varit grymt nöjd med 1.32 också. Det är mer en principsak att man inte vill ha sin sluttid ”uträknad”.

 • Kommentera