Fel fokus

Så här 7 timmar innan start hade jag velat fokusera på loppet. Vilken strategi ska jag ha, hur ska jag lägga farten? Var och vad ska jag dricka?

Istället har jag full fokus på logistiken runt omkring. Arrangemanget kring Broloppet lämnar nämligen en del att önska.

1. Transporten över går kl 11 vilket skulle betyda 4,5 timmar i starten. Dessutom utan min springkompis vars transport går två timmar senare. Lösning: vi skippar bussen och tar tåg. Vilket leder till att jag är konstant nervös att tåget är försenat och att vi missar start.

2. Klädinlämning senast 14.30, dvs 1,5 timme innan start. Det betyder 1.5 timme utan överdragskläder i kraftig vind och regnskurar. Inte precis något lockande alternativ för en frusen hare som jag. Lösning: vi får slänga överdragskläderna i starten. 

Att slänga överdragskläderna i starten hade ju varit lätt om man hade haft något gammalt skrutt att offra. Men eftersom jag rensade garderoben för några veckor sen finns det inget kvar som jag vill kasta. Dessutom kan jag ju varken ta med telefon, plånbok eller nyckelknippa. För så mycket får inte plats i min lilla bakficka…  Allt som tas med måste offras. Jag vill inte offra. Jag vill inte behöva tänka på sånt här.  Jag blir så trött…

7 Kommentarer

 • Svara
  Daniel
  12 juni, 2010 kl 10:24

  Leta upp mig bara, vi startar i samma grupp och jag kör med ryggsäck. Kan ta kläderna där i. Skriver från mobilen ;)

 • Svara
  Helena
  12 juni, 2010 kl 10:45

  Lysande logistik är väl inte vad som utmärker det här arrangemanget… Själv har jag köpt ”billighetsregnkappa” på Åhléns (att sedan 150:- inte är särskilt billigt är en annan femma) för att ha något att skyla mig med om det får för sig att börja regna.

 • Svara
  Linn
  12 juni, 2010 kl 11:09

  Det låter onekligen lite irriterande! Jag kommer ihåg Broloppet år 2000 där jag stod i busskö i en och en halv timme i kyla och bara löparkläder, när jag väl kom med en buss var jag så utslagen så jag somnade på bron över till start! Men men det går säkerligen bättre för dig, men frysa är aldrig särskilt bra! LYCKA TILL! Jag ska heja dig i mål!

 • Svara
  Mikael Björk
  12 juni, 2010 kl 12:49

  Min köra hustru ska springa. Så jag har spanat på arrangemanget från lite avstånd. Och utan att dra ner henne för mycket i neggen, har jag förundrats över så bökigt det verkar. Stort lopp, men logistiken verkar minst sagt styvmoderligt behandlad. Trist.

  Hoppas dock att loppet går bra för er. Det blåser ju rejält. I rätt riktning! Kör så det ryker!

 • Svara
  anneliten
  12 juni, 2010 kl 14:33

  Låter ju helknäppt! Lycka till i alla fall. Hoppas irritationen omvandlas till löpenergi…

 • Svara
  Anna (orka mera)
  12 juni, 2010 kl 23:01

  Daniel – jag letade och letade men hittade dig inte… Hur gick det för dig?

  Helena – tur att vi slapp regnet i alla fall! Hur gick det för dig?

  Linn – tack för hejandet!!!

  Mikael Björk – kul att man kan ha tur med vinden ibland! Verkar sämre med tidtagningen dock… Undrar just om de lyckas ge oss en nettotid???

  Anneliten – energin var det inget fel på idag så det var kul. Nu är den dock inte lika på topp. Soffan nästa :)

 • Svara
  Daniel
  13 juni, 2010 kl 00:24

  Letade också men oj vad mycket folk där var. Jag hade bara ett ”myslopp” som planerat idag. Det var också just mysigt så jag kan inte klaga ;)

 • Kommentera