St Hans Extreme – 5 km

Ja ni hade rätt. Jag ville nog egentligen innerst inne. Så så fick det bli.

Åkte in till Lund fortfarande inte helt bestämd på hur jag skulle göra. Hade egentligen tänkt provspringa lite för att kunna bestämma mig, men tog den lite lättare varianten och testgick uppför en trappa. Fick jag mjölksyra skulle jag inte springa. Jag fick ingen, så springa blev det. Dock nöjde jag mig med 5 km. Någon måtta får det vara på galenskaperna.

Loppet börjar längst ner på en evighetslång backe. Backen är ca 500 meter med ett litet flackt parti på mitten. Min strategi var att gå ut lugnt, men den strategin var jag nog ensam om. Tjurrusning från start och jag såg stora delar av startfältet pinna iväg framför mig. Lugn och fin Anna, du kommer igen när dom tröttnar, intalade jag mig själv.

DSC00637 DSC00638
Sista biten upp mot första toppen. Lillkillen framför plågade mig länge men jag kom ifatt honom på andra varvet.

Det jobbiga med det här loppet är att man ALDRIG kan vila. Är det inte uppför så är det nerför. Brant nerför. Med grästuvor, rötter och stenar på vägen. En sekunds ofokus och stukningen kan vara ett faktum. Därför vågar man aldrig någonsin släppa koncentrationen.

DSC00636
Jag VET att man inte ska bromsa nerför… meeeen, ibland måste man…

Jag var orolig att benen inte skulle vara helt återhämtade efter helgen, men det hade jag inte behövt bekymra mig över. Steget kändes lätt, benen var pigga. Att jag flåsade som en blåsbälg är en annan historia…

DSC00639 DSC00640
Min och Vivecas målgång

DSC00641 DSC00642
Och så resultatlistan. Först kom jag tvåa. Men det var fel. Slutade trea och vann en kokbok.

DSC00643 DSC00644
Prisutdelning. Ca 1,5 timme efter målgång. Halvt ihjälfrusen men glad ändå.

12 reaktion på “St Hans Extreme – 5 km

 1. Klart vi är! Tack för att du tvingade mig, det var en grym upplevelse som vanligt. Och tack för att du/ni orkade vänta på prisutdelningen. Jag lovar att bjuda på picknick i sommar för besväret.

 2. Åh, vilken härlig blogg du har ! Blir super motiverad !! Tänkte ge mig an mitt första spinning pass idag & är peppad till tusen ! Har du några kost tips när du ändå är på gång? :)

  Kram !!

 3. Grattis till loppet, pb och kokboken. Det går bra nu Anna. Lika härlig läsning dag efter dag. Mycket inspirerande och kul att få ta del av.

 4. Bra jobbat anna! Visst är det ett kul lopp? Vi ses nästa år igen, och då skall du två varv till! :-P

 5. Ser jättekul ut det där och grattis till placeringen och kokboken. ;)
  Måste springa detta loppet någon gång, vågade inte i år med tanke på maran…

 6. Malin – hoppas passet gick bra! Spinning är underbart!

  Anna – tackar! Känns skönt med lite flyt efter förra årets skade-elände! Njuter av varje sekund!

  Petter – kul och kul… hehe, jo det är härligt. Tian vet jag inte om jag någonsin kommer att våga dock… Fin tid du fick förresten!

  Anneliten – klart som korvspad att jag ska :) Lidingö är en av årets högtider!

  Jenny – vi har inte många backar men dom vi har är ordentliga :)

  Coyntha – åh tack vännen!

  Daniel – brukar inte heller våga just av den anledningen så därför fick jag passa på när jag är maraledig.

  Emelie – Härligt. Ta kommandot över hälsenorna bara! Rätt inställning.

  Andréa – backar är kul! I alla fall efteråt…

Kommentera