DÅLIGT Herbalife!!!

Herbalife stod som sponsor av St Hans Extreme som jag sprang i onsdags. I en liten monter blev man erbjuden att testa sin kroppssammansättning gratis med hjälp av bioimpendans. En liten ström från hand till hand för att bestämma andelen fett i kroppen. Jag vet att bioimpedansmätningar är grymt otillförlitliga men eftersom jag hade en timmes väntetid på prisutdelningen så tänkte jag att jag kunde roa mig med en mätning.

Resultat: 29 % fett, alltså i övre delen av normalintervallet 20-30%.

Ni som känner mig vet att jag är mer åt det klena hållet. Jag har dessutom gjort en bodpod-mätning för 4 år sedan när jag var mycket mindre vältränad än nu – och landat på 20%.

Jag påtalade för tjejen som mätte mig att det här nog inte var ett korrekt värde, meeen jodå, det var så bra så bra.

Jag påpekade att det var rätt märkligt… denna apparat mäter nämligen bara överkroppen och där är jag bara skinn och ben. Mitt fett sitter längre ner…

Då fick jag svaret att den mäter över brösten och dom innehåller jättemycket fettväv. Eeeeh, inte mina, det vågar jag försäkra! En lite lätt gapskrattande från mitt sällskap. Mycket har jag men inte fettstinna bröst.

Det som irriterar mig är att personalen från Herbalife inte en enda gång tvivlade på sin apparat. Att de inte nämnde alla miljoner felkällor som finns med bioimpedansmätning. Om jag som är relativt tunn, får en fettprocent som går mot överviktsgränsen. Vilka värden får då helt normalbyggda personer?

Tänk er en helt normal sextonårig tjej som får ett för högt värde, kanske en överviktsdom. Vad gör hon? Går hem och bantar såklart! Det här är LIVSFARLIGT Herbalife och riktigt riktigt dåligt. Ska man mäta med otillförlitliga metoder ska man också ha kunskapen att se igenom resultatet och förklara felkällor. Man ska se på mig att den här fettprocenten inte stämmer. Man ska inte komma dragandes med stora bröst till en som knappt inte har några. För egen del spelar det ingen roll, jag har kunskap om min egen kropp och förstår att det inte stämmer. Men jag tänker på alla unga tjejer som kan luras in på farliga vägar. Eller är det kanske bara det som är syftet: sälja lite bantningsmedel?  HEMSKA TANKE!

mätning

För information lät jag mig senare mätas med kalipertång på gymmet och fick en fettprocent nära hälften av den som Herbalife ville tuta på mig….

62 Kommentarer

 • Svara
  Camilla
  28 oktober, 2012 kl 12:17

  Intressant att läsa diskussionen.
  Jag använder Herbalife produkter för att komplettera mitt näringsintag. Våra livsmedel har tyvärr otroligt mycket brister nuförtiden. Se diverse undersökningar och forskningar. Själv äter jag alltid vanlig mat och har numera fantastiska hälsoresultat sedan jag kompletterar med produkterna.

  Även de som tränar jättemycket kan få för liten muskelmassa när kroppen är tvungen att ta från sina egna proteinreserver till livsviktiga processer i kroppen. När vi bygger ett hus räcker det inte heller att bara köpa en massa verktyg och maskiner, vi behöver också byggmaterial. Byggmaterialet skall dessutom vara av god kvalitet för att få ett hållbart hus.

  En mätning direkt efter träning är missvisande eftersom kroppen har förlorat mycket vätska. Även om vi dricker en hel del efteråt har kroppen inte hunnit ta upp vätskan.
  Det handlar om %. Förhållandet mellan vatten% och fett% går alltså inte ett bedöma pålitligt med bara en mätning, som dessutom sker direkt efter träning.
  Titta istället på muskelmassan, se till att behålla resp öka den. Detta är viktigt för alla, oavsett om man tränar mycket eller är soffpotatis :)
  Camilla

 • Svara
  Stefan
  16 mars, 2013 kl 16:25

  Camilla: ”Jag har numera fantastiska hälsoresultat.” Det bevisar ju absolut ingenting mer än att du antagligen åt undermåligt förut. Det behövs inte och har aldrig behövts konstgjorda tillskott för att ha fantastiska hälsoresultat. Det behövs dock vilja, intresse och en gnutta ansträngning för att få i sig rätt sort & mängd näring om man tränar hårt. Att marknadsföra något i totalt vinstsyfte och spela på att det minsann är en nödvändighet för att kunna må sitt bästa jag är rent hycklande. Stå iaf för att den enda anledningen till att ni säljer och marknadsför är för att ni vill tjäna pengar. Hade ni tyckt er kunna nå samma resultat med rena livsmedel hade ni inte ansträngt er ett skit för att ”hjälpa andra till fantastiska resultat”. Nu kanske inte just du jobbar med produkterna så det där sista är väl mest riktat till dem som gör det. Missvisande och tyvärr ytterligare ett bevis på att om det finns pengar att tjäna kan man få folk att tro på vad skit som helst.

 • Svara
  Mia
  28 februari, 2014 kl 15:56

  Åh, sköt att läsa för mig som nyss varit och scannat mig och ville grina efteråt. Jag är muskulös och vältränad och har tydligen en metabolisk ålder som är nästan 10 år äldre än min riktiga, vilket jag inte kan tro på. Kvinnan som scannade mig (en våg, bara fötterna på plattor, inte händerna) kunde inte förklara varför, men ville sälja ett proteinpulver till mig. Nä, väljer att skita i den där scanningen och lita på känslan, jag är stark, uthållig och smidig. Det duger!

 • Svara
  Ida
  12 maj, 2014 kl 07:05

  Herbalife har lurat min utvecklingstörda syster att handra,hon har dessutom förvaltare och har 300 i veckan,samt är på daglig verksamhet,de höll på att ävertala henne att bli försäljare,jag var tvungen att tala med dem en timma för de skulle fatta,de kör en ful övertalningsförmåga,jag tycker de ska fatta att ett nej är ett nej

  • Svara
   lena
   26 januari, 2016 kl 13:44

   Ida! Det var nog inte HERBALIFE som företag men någon mindre erfaren oberoende distributör som har pratat med din syster. Jätte tråkigt om du fick negativ upplevelse. Men det har inget med företag Herbalife att göra!

  • Svara
   lena
   26 januari, 2016 kl 13:57

   Scanningar på TANITA eller OMRON är ingen medicinsk undersökning på balans i din kropp. Bara vägledning! Det finns många olika modeller av scaner som är mer eller mindre exakta. Men om man gör förändring och scanar om sig på samma modell så ser man skillnad. Det är det som är viktigt. Det som gäller Herbalife – distributörer som man träffar är inte HERBALIFE! Det är oberoende medlemmar/återförsäljare. Tycker du inte att person kan hjälpa dig med något så behöver du ju inte ha den person som hälsocoach helt enkelt. Det finns massor med jätte duktiga coacher som väljer att rekommendera Herbalifes näring som bra komplement för balanserad kost och aktiv livsstil. Jag har en duktig coach i alla fall och att komplettera vanlig kost med Herbalifes näring ger resultat! Själv använder jag Herbalife intelligent frukost för hela min familj (inkl.mina barn) i över 10 år. Mår toppen – inte trött, sliten och sötsugen som innan. Aldrig förkyld och har förbättrat mina fysiska prestationer på träningen realt. Det är jätte gott, enkelt och snabbt och ge vitalitet! Jag är jätte nöjd!
   PS. och så tänker jag så – är det bra näring för Christiano Ronaldo – då är det nog bra för mig också=)

 • Svara
  snaar1Åsa
  28 juni, 2014 kl 17:26

  Camilla, du äter ”vanlig mat” som du själv skriver och det kan ju betyda vad som helst. Om du sedan påstår att det är just dina dyra hälsopreparat som gör att du uppnår ”fantastiska hälsoresultat”, då lurar du dig själv. Jag hoppas bara att du inte lurar någon annan till samma onödiga inköp.

 • Svara
  Madelene
  22 februari, 2015 kl 20:49

  Vad händer om man slutar med Herbalife produkterna sen? Går man upp i vikt igen då? Måste man äta schaksen hela livet sen eller hur funkar det?

 • Svara
  lotta
  26 augusti, 2015 kl 16:24

  Det är skillnad att gå ner i vikt,,att behålla den är lättare med vanlig mat. Men skälvklart måste man göra en förändring .Med herbilife får man snabbare resultat.

 • 1 2

  Kommentera