Bruna bananer…

Bruna bananer är det äckligaste som finns. Bananer ska vara knallgula (utan minsta grönt eller brunt) – då är dom som allra bäst!

Ibland hinner man dock inte med i bananätandet och de fina gula böjarna förvandlas till sånna här:

banan

Omöjliga att äta, men synd att slänga. Så vad göra?

Skala bananerna och bryt i mindre bitar. Släng in i frysen. De frysta bananbitarna kan sedan användas till goda mellanmål. Här kommer två favoriter:

1) Tina bananen en aning. Blanda med kakao och mixa. Ät kall! Även gott att strö hackade nötter ovanpå!

2) Tina bananen lite. Blanda med avokado och frysta blåbär. Mixa och ät. Färgen är inte fin men det är JÄTTEGOTT! Kalla det för glass så äter även barnen :)

Inga kommentarer

  • Svara
    Träningsglädje
    6 oktober, 2009 kl 08:53

    oj, spännande glass. måste testas! …ja nån gång när jag tränat ordentligt och kan äta lite snabba kolhydrater… :)

  • Svara
    Ann
    6 oktober, 2009 kl 08:59

    Jag brukar oxå stoppa brunprickiga banander i frysen. När det är varmt ute (det dröjer nog tills dess…) mixar jag frusen banan med lika delar yoghurt och mjölk, spetsar till det hela med lite bär eller kakao, kanske kolhydrattoppar med lite havregryn, kallar det för frozen smoothie och njuter!

  • Svara
    Therése
    6 oktober, 2009 kl 09:49

    själv kan jag annars rekommendera banangröt – dvs att ha en mosad banan i morgongröten. Riktigt mumsigt och gröten blir söt o god!

  • Svara
    Andréa
    6 oktober, 2009 kl 10:35

    och så kan man baka banankaka! :)

    (jag kan inte äta banan om det finns mer än typ 3 små bruna fläckar på. helst ska det vara lite grönt på, då är de bäst!)

  • Svara
    MarathonMia
    6 oktober, 2009 kl 10:45

    oh! Glass – jag gillar inte glass, men jag äääälskar avokado – måste tvångsmogna en banan bara…

  • Svara
    Cia
    6 oktober, 2009 kl 17:33

    Nämen, nämen… nu har ni fel allihopa! Bananer är ju som allra bäst när de är brunprickiga, söta och goda! Jag älskar brunprickiga bananer! (Och ekologiska ska väl tilläggas, de har en helt annan smak än de vanliga traditionella giftbananerna).

  • Svara
    Anna (Orka mera)
    6 oktober, 2009 kl 19:20

    Träningsglädje – haha, det får du göra :)

    Ann – Låter gott! Tack för tipset!

    Thérese – jag har alltid mosad banan till gröten men den får inte vara brun….

    Andréa – är också en fin idé!

    Marathonmia- det brukar vara lättare att tvångsmogna bananen än avokadon :)

    Cia – nej nej nej! Du kan inte mena det du skriver på riktigt väl? Jag är chockad, förstummad och mållös :)

  • Svara
    Anonymous
    2 februari, 2010 kl 08:14

    Vilka äckliga bananer!

  • Kommentera