Mathavresallad med ugnsrostade grönsaker och färska örter


Mathavre är ett bra alternativ till ris och pasta. Enkelt att ha att göra med, och smakar jättegott. Kungsörnen har anordnat en recepttävling och här är vårt bidrag. Nyttigt och gott! Vi tog stekt kyckling till, men lax borde gå lika bra.

6 portioner

1 röd lök
2 vitlöksklyftor
1 aubergine
1 fänkål
1 röd paprika
1 zucchini
1 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
Flingsalt
Svartpeppar

1 kruka färsk mynta
1 kruka färsk oregano eller timjan

3 dl mathavre

1 dl olivolja
0,5 dl citronsaft
0,5 tsk salt
2 krm peppar

75 g fetaost

Skiva grönsakerna i grova bitar och lägg dem i en långpanna. Tillsätt olivoljan och blanda väl. Strö över flingsalt och kör några varv med pepparkvarnen. Rosta i ugn (200 grader) i 30-40 min. Rör om efter halva tiden. Ta ut grönsakerna och häll på vinägern, blanda och låt svalna. När grönsakerna svalnat så lägg dem på en skärbräda tillsammans med färska örter och hacka fint.

Koka mathavren enligt instruktionen på förpackningen medan grönsakerna är i ugnen. Låt mathavren svalna något.

Blanda de finhackade ugnsrostade grönsakerna med mathavren och häll över dressingen. Toppa med smulad fetaost

Servera till kyckling eller lax.

Inga kommentarer

Kommentera