Grekiska bönor med matvete


Det som stod högst på mat-önskelistan efter en veckas semester var bönor. Därför blev jag extra glad när senaste Buffé med bön- och linsspecial, låg och väntade på mig därhemma! Så igår slängde jag ihop detta (4 pers):

1 gul lök
800g krossade tomater
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
2 burkar stora vita bönor (jag la till lite kidney också)
200g färska champinjoner
15 gröna oliver (skulle vara svarta i ursprungsreceptet men jag tog gröna Fontana, dom är bäst tycker jag!)
150 g feta ost
2 dl matvete
salt, svartpeppar
Balsamvinäger (slängde i en skvätt på eget bevåg)

1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och hacka löken. Blanda med burktomaterna (mosa dem om de är hela), olivolja, socker, 1,5 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
2. Skölj bönor. Skär champinjoner i stora bitar.
3. Lägg bönor, champinjoner, oliver i en stor smord ugnssäker form. Häll över tomaterna.
4. Tillaga i ugnen en timme. Smula över feta ost och servera med matvete.

Jättegott blev det!

Inga kommentarer

Kommentera