Vitkål…

Det finns mat som är jättebra på alla sätt och vis, men som jag helt enkelt glömmer bort att det existerar, t ex vitkål…. Nyttigt som tusan och dessutom både gott och billligt, men ändå finns det liksom inte med i mina tankar när jag planerar vad vi ska äta. Samma sak när det gäller ägg. Jag äter det alldeles för sällan med tanke på vilken protein och vitaminbomb det faktiskt är!

Men igår hittade jag ett recept som innehöll BÅDE vitkål och ägg. Receptet kommer från senaste Laga Lätt och ser ut så här:

Köttfärsfräs med vitkål och ägg (4 pers)

1 gul lök
300 g vitkål
2 morötter
200g zucchini (ca 0,5 st)
400g nötfärs
1 msk olja
1 burk matvete, 410 g (fast vi kokade vår egen)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
4 ägg

1. Halvera och skär löken i tunna klyftor. Finstrimla vitkålen. Skala och riv morötterna grovt. Tärna zucchinin.

2. Bryn köttfärsen i oljan i en stor djup panna. Tillsätt grönsakerna och stek mjuka.

3. Spola av matvetet i durkslag. Tillsätt till fräset och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.

4. Stek ägg, salta och peppra. Servera till fräset.

Kändes lite husman men riktigt gott. Gott om protein och vitaminer. MUMS!

Det är alltså resterna av det här som finns i min matlåda idag. Vad finns i er? Eller äter ni ute?

Inga kommentarer

Kommentera