Aktuellt

Veggorecept

När jag matplanerar brukar jag snurra mellan kyckling, lax, veggo, kött och vit fisk… och sen börjar det om igen. Den i särklass svåraste att få till är veggon. Jag vill nämligen ha i mig mina proteiner ändå och undvika att hamna i pasta och ketchup-träsket. Idag blev det linsbiffar som veggo och receptet kommer här (4 pers):

2 dl gröna linser
0,5 dl vatten att mixa med
1 liten gul lök
0,5 dl salta jordnötter
0,5 dl potatismjöl
0,75-1 tsk örtsalt
2 krm grovmalen svartpeppar
2 msk smör till stekning
1. Skölj linserna och lägg dem i kokande vatten. Koka ca 15 min tills de är mjuka men ännu har kvar lite tuggmotstånd.
2. Sila upp de kokta linserna.
3. Mixa linserna och tillsätt lite vatten i taget till en fast men inte helt slät konsistens
4. Skala och hacka löken, grovhacka jordnötterna och blanda med linsfärsen. Rör ner potatismjöl, örtsalt och peppar.
5. Forma 8 biffar och stek dem i smör, ca 3 min på varje sida.

Biffarna kan serveras till allt som vanliga biffar serveras till. Idag valde jag rotfrukter i ugnen (med b la rödbetor, palsternacka, rotselleri, jordärtskockor, kikärter) och tzatziki. Mums!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.